Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde rdürülebilirlik temalı “Başkalaşım” adlı Uluslararası Jürili Karma Sergi düzenlendi.

Başkalaşım” Uluslararası Jürili Karma Sergi Sanat Kurulunda, farklı üniversitelerden akademisyenler ve sanatçılardan toplam 38 kişi yer aldı. Serginin onursal başkanlığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, sergi Küratörlüğü, Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya ve Öğr. Gör. Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz tarafından yapıldı.

Açılışı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın katılımıyla gerçekleştirilen, resim, moda ve tekstil tasarımı, el sanatları, heykel ve grafik gibi alanlardan 55 eserin sergilendiği “Başkalaşım” Uluslararası Jürili Karma Sergi’sinde, sürdürülebilirliği, farklı açılardan yaklaşımlarla irdelemiş sergi katılımcıları arasında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden öğretim elemanları ve diğer eser sahibi sanatçılar yer aldı.

Ayrıca, “Ready-ReMade” olarak isimlendirdiği projesi ile işlevini yitirip atık hale gelmiş denim giysi objelerini bir araya getirerek bunların taşıdıkları anlamları yeniden sorgulatacak yeni düşünsel alanlar yaratmaya çalışan, birçok uluslararası kişisel sergi düzenleyen, karma sergilere katılan ve çalışmalarıyla sanat dünyasında adından sıklıkla söz ettiren Sanatçı Deniz Sağdıç da iki eseri ile sergiye katılım sağladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen, “Başkalaşım” adlı Uluslararası Jürili Karma Sergi 4 Ekim 2019 Cuma günü Saat 17.00’a kadar sürecek.

Editör: TE Bilişim