Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri” Üniversitede gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası 4.Belgesel Film Festivali Gala ve Ödül Töreni 05 Ekim 2019 tarihinde İstanbul TRT Tepebaşı stüdyosundan canlı yayınlanan programla gerçekleştirilmişti. Program kapsamında profesyonel kategoride, öğrenci kategorisinde ve özel ödüller kategorisinde yapılan değerlendirmelerle ödüller sahiplerini buldu.

Türk dünyasına yönelik önemli bir kültür hizmeti olan, Türk dünyasından 11 üniversitenin proje ortağı olduğu ve 9 ülke 9 şehir sloganı ile düzenlenen festivalde öğrenci kategorisinde birinci olan Aidana Topchubaeva’nın “Ayana” filmi, ikinci olan Anıl Tokur’un “Uçurtmanın Peşinde” filmi, üçüncü olan “Aydın Necefov’un “Yaşanan Tarih” filmi, Jüri Kültür Sanat Özel Ödülü alan Âdem Şenay’ın “Kuşatma” filmi ve finalist film Hülya Özkoyuncu’nun “Orta Asya’dan Ana Yurt’a Barak Türkmenleri” adlı filmlerin gösterimi 27 Kasım 2019 Çarşamba günü Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim