Niğde’de tiyatronun mevcut durumu, grubun oynadığı oyunlar ve tiyatro gruplarının karşılaştığı zorluklar üzerine oyunculardan bilgi alan Sayın Şimşek, ilgili kurum ve kuruluşların sanatın her dalında olduğu gibi tiyatro konusunda da daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini belirterek ilde hazırlanacak projelerde tiyatroya daha fazla yer verilmesi hususunda olumlu kanaatlerini dile getirdi.

Kültür ve sanat çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Tiyatro V oyuncuları, Niğde halkının hürmet ve sevgilerini kazanan Vali Şimşek’i 29 Şubat tarihinde gerçekleştirecekleri altıncı oyunları olan “Anormal Normaller” gösterisine davet ettiler.

Vali Yılmaz Şimşek, genç tiyatrocuları tebrik ederek kültürel gelişmeyi sağlayacak unsurlardan birinin de tiyatro olduğunu belirtip sanatsal ve toplumsal anlamda önemli bir görevi ifa eden genç tiyatroculardan başarılı çalışmalarının devamını beklediklerini ifade etti.

 Vali Yılmaz Şimşek'in  kabullerinin ardından tiyatro ekibi, Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Birimini ziyaret ederek birim koordinatörü Ali İlker Atabay’la birlikte Niğde’de kamu kurumlarıyla birlikte gerçekleştirilebilecek, kamu yararı içeren ortak projeler üretilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TİYATRO V Hakkında:

Tiyatro V, Barış Burak Uslu ve Erdal Aksoy tarafından 2018 yılında kuruldu. 8 Aralık 2018’de prömiyer yapan ve David Gieselmann’ın “Bay Kolpert” adlı oyunuyla yolculuğuna başlayan Tiyatro V, kurulduğu tarihten beri devlet ya da özel hiçbir kurum kuruluştan destek almadan bugüne gelmiştir.

3 ay süren çalışmasının ardından 20 Nisan 2019’da bünyesindeki yönetmen ve oyuncular tarafından düzenlenen “Anormal Normaller” adlı komedi oyunu Niğde İl Kültür Merkezinde vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmüştür. Tiyatro V’nin amacı ve faaliyeti kendi prodüksiyonlarını oluşturarak, kuruluşundan bu yana olduğu gibi gelecekte de klasik ve çağdaş pek çok tiyatro eserinin sahnede hayat bulmasını sağlamaktır. Ancak hayatın aynası olmakla ilgili bir faaliyeti yoktur. Bize göre tiyatro hayatın aynası değildir! Hayat ancak tiyatronun kötü bir taklidi olabilir.

Asıl olan “tiyatro” kavramıdır ve tiyatro samimiyeti ile gerçeğin sanatsal estetiğini bütünleştirip seyirciye aktarmaktır. Bu temel prensibe bağlı kalacak şekilde hedeflenen gerek kendi eserlerini gerek farklı yazarların eserlerini farklı oyuncularla, sahne ve ışık tasarımcılarıyla, bir nevi deneme ve araştırma atölyesi zihniyetiyle buluşturmaktır. Bu sayede yeni-farklı bakış açıları yakalamak ve her eserin kendine özgü dünyasını oluşturarak seyircinin bu farklı dünyalara ve dertlere tanıklık edebilmesine, tartışabilmesine zemin hazırlamak adına özenli bir faaliyet gerçekleştirir.

Hayatta olduğu gibi kuliste ve sahne üzerinde herkes eşittir. Bu yüzdendir ki “Bazıları daha eşittir” gibi bir ayrımı yoktur. Tiyatro V, yerleşik sahnesi olmadan pek çok tiyatro eserini ve ürettiği tiyatro oyunlarını Niğde İl Kültür Merkezinde seyirciyle buluşturmaktadır.

Oyuncu Kadrosu:

Altınay Bozdağ (İşletme Mezunu- Çalışıyor)

Ali Emre Algül (Ö.H.Ü. Mühendislik 4.Sınıf)

Barış Burak Uslu (N.E.V.Ü. İşletme Doktora Öğrencisi 1.Sınıf)

Batuhan Alp Akdağ (Ö.H.Ü. Mühendislik 4.Sınıf)

Doğuhan Akdağ (Tiyatro Öğrencisi)

Ecem Erkan (Ö.H.Ü. Resim 4.Sınıf)

Erdem Bilginol (Ö.H.Ü. Mühendislik Yüksek Lisans 1.Sınıf)

Feride Çakır (Ö.H.Ü. Mühendislik 2.Sınıf)

Neşe Uğuz (Ö.H.Ü. Mühendislik 2.Sınıf)

Samet Yıldırım (Ö.H.Ü. BESYO 4.Sınıf)

Şeyda Sapmaz (Ö.H.Ü. Eğitim Fakültesi 4.Sınıf)

Tuğçe Şahan (Ö.H.Ü. Mühendislik 4.Sınıf)

Yönetmenler

Altınay Bozdağ

Barış Burak Uslu

Yapımcılar

Bahadır Çelikbaş

Erdal Aksoy

Editör: TE Bilişim