Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından Niğde’deki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımı amacıyla hazırlanan “Tarihin Ocağında Niğde” adlı belgesel dizisinin ilk bölümü yayınlandı.

"Milli Mücadeleden Günümüze Tıbbiyeliler" Konferansı "Milli Mücadeleden Günümüze Tıbbiyeliler" Konferansı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ekiz’in anlatımıyla Niğde’deki tarihi mekanların anlatıldığı belgesel dizisinin ilk bölümünde Gümüşler Manastırı yer alıyor. Fatih Aktaş’ın yönetmenliğini yaptığı belgesel dizisinin her bölümünde farklı bir tarihi mekânın tanıtımı yapılacak. Gelecek bölümlerde Hüdavent Hatun Türbesi, Alaeddin Camii, Niğde Kalesi, Ak Medrese, Roma Havuzu, Su Kemerleri, Helana Kilisesi, Küçükköy ve Hamamlı Kiliseleri yer alacak. 19 Kasım Cuma Günü Türk Ocakları Niğde Şubesi İsmail Gaspıralı Toplantı Salonunda tanıtımı yapılan belgesel dizisinin ilk bölümü de davetlilerle birlikte izlendi. Tanıtımda konuşan Niğde Türk Ocağı Başkanı Turgay Düğen “Tarihin Ocağında Niğde” belgesel dizisi ile ilgili şunları söyledi.

“Niğde’de zengin bir tarihin içinde yaşıyoruz, belki de her gün yanından geçtiğimiz bu eserlerin taşlarına yakından bakmayı ihmal ediyoruz. Taşların üzerindeki bazı şekiller ve işaretler yoğun kültürel anlamlar taşıyor. Roma döneminden Cumhuriyet’e uzanan süreçte pek çok farklı dine ve kültüre ev sahipliği yapmış bir şehir olan Niğde’deki kültürel zenginlik merak uyandırıcı ve heyecan verici boyutta. Türk Ocakları Niğde Şubesi olarak şehrimizdeki bu zenginliğin tanıtımı ve daha geniş kitlelere ulaştırılması için bizler de kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak sorumluluk almak istedik. Özellikle dijital platformların ve sosyal medyanın etkisinin giderek güçlendiği bir dönemde kısa ve etkili olabilecek bir proje hazırladık. Niğde’deki tarihi zenginlikleri üç ile beş dakika arasında süren, kaliteli çekimlerle etkili bir şekilde sunmak istedik. Prof. Dr. Mehmet Ekiz Hocamızın anlatımı ve Dede Stüdyo’nun çekimleriyle Niğde’deki tarihi ve kültürel mirasa yakışır bir belgesel hazırlamaya çalıştık.”

“Tarihin Ocağında Niğde” belgesel dizisi ilk bölümü Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin Youtube kanalında ve sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim