Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde alımı yapılan 500 kütüphaneciden 6 tanesinin Niğde’ye verildiğini ve bu sayede 10 yıldır kapalı olan Gümüşler kütüphanesi ile 2 yıldır kapalı olan Dündarlı kütüphanesinin tekrar açılacağını söyledi.

Niğde’ye 6 uzman kütüphanecinin görevlendirildiğini ifade eden Tecimer, “Kültür ve Turizm bakanlığımızca 500 tane uzman kütüphaneci alımı ülke genelinde yapıldı. Sayın valimizin ve sayın milletvekillerimizin girişimleri neticesinde ilimize de bu kütüphanecilerden de 6 tanesi görevlendirildi. İlimizde görevlendirilen 6 uzman kütüphanecimiz geçtiğimiz hafta içerisinde görevlerine başladı. Bunlardan bir tanesi 10 yıldır kapalı olan Gümüşler Kütüphanesine, 1 tanesini 2 yıldır kapalı olana Dündarlı kütüphanesine, 1 tanesini Ulukışla ilçe kütüphanesine, 2 tanesini Bor ilçesine ve 1 tane arkadaşımızı da il halk kütüphanemize görevlendirdik. Bu uzman kütüphaneci arkadaşlarımızla birlikte ilimize bağlı Gümüşler kasabasında bulunan ve 10 yıldır kapalı olan kütüphanemiz ile yine 2 yıldır kapalı olan Dündarlı kütüphanemizi hizmete tekrar açmış olacağız. Ayrıca bu arkadaşlarımız bir hafta boyunca hizmet içi eğitime tabi tutulacak ve sonra görev yerlerine dağıtılarak halkımızın hizmet etmeye başlayacaklardır” Dedi.

Niğde Halk kütüphanesinde 50 bin 471 adet kitabın yer aldığını belirten Tecimer; “ İl Halk kütüphanemizde 2019 yılı sonu itibariyle 50 bin 471 adet kitap bulunurken,90 bin 374 okuyucu gelip kütüphanemizden faydalanmıştır. Bu sayı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Yeni üye kayıtları için arkadaşlarımız çalışmalarına devam etmektedir. 2020 yılında bu üye sayımızı biraz daha arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim