Şair Yazar Mehmet Baş yazdı

Hemşehrimiz Arkeolog, Araştırmacı Mustafa Eryaman'ın 3. Kitabı olan "Niğde Şehri Su Değirmenleri" kitabı çıktı.

Kitap içeriğiyle olduğu kadar teknik özellikleriyle de göz dolduruyor. Kitabın kapak resmi değerli abimiz Osman Aytekin'e ait. 368 sayfalık bir kültür hazinesi ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim.

Sayın Mustafa Eryaman bu eserinde şehrimizin muhtelif köy ve kasabalarındaki su değirmenlerini titizlikle inceleyerek okuyucularına sunmuş. Sayfalar arasında kendimden bir parça bulmanın heyacanı içindeyim. Kitapta bahsi geçen değirmenlerden birisi olan "Hakkı Baş Değirmeni" büyük dedemin değirmenidir. İnanıyorumki kitabı okuyan her hemşerimiz burada kendi köyünden kasabasından benim gibi bir iz bir hatıra bulacaktır.

Mustafa Eryaman daha önceki kitabında ilimizdeki bağ mescitlerini araştırıp yazmıştı. İlk kitabı ise bir köy monografisi olarak ele alacağımız kendi köyünü anlattığı Yaylayolu kitabıydı. Ayrıca muhtelif dergi ve gazetelerde ilimizi tanıtan çok değerli makaleler yazmaya devam ediyor.

Yazarımız seçtiği konular itibariyle kıyıda köşede kalan ve kimse el atmazsa unutulup gidecek konuları gündeme getiriyor. Bir arkeolog olarak toprağın altında kalmış tarihi eserleri bulduğu gibi üstüne unutuluşun külleri serpilen zihinsel materyalleride açığa çıkarıyor.

Kitap su değirmenlenlerinin yanısıra değirmenlerin yapıldığı yerlerin tarihinide anlatıyor. Eserde ilginç bir bilgi olarak ilimizin muhtelif yerlerinde kayaların içine su değirmeni yapıldığını görüyoruz. Bu eşsiz mekanların ilerleyen zamanda turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Kitabın sponsorları ise Tepeköylü hemşehrilerimiz olan iş adamları; Başta Süleyman Ceylan olmak üzere , Halil Gül, Süleyman Bozbuğa, Mustafa Ceylan, Ali Kurtaran, Hüseyin Öztürk Nihat Özer, Aziz Suna, Mustafa Ergün ve Yaylayolu köyünden Süleyman Kahraman. Bu kıymetli hemşehrilerimizi memleketimizin kültürel gelişimi adına yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca bu güzel eseri bize kazandırdığı için yazarımızı kutluyorum. Allah kalemine güç kuvvet versin.

Herkese hayırlı okumalar diliyorum.

Editör: TE Bilişim