Niğde merkez perşembe pazarında bulunan Ermeni Kilisesinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide 15 ayrı ülkeden 60 sanatçının çalışmaları yer alıyor.

Bu yıl 5.si gerçekleştirilen Artquake-5 (Sanat Sarsıntısı-5) sergisinin açılışına Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Niğde Mahmut Peşin başta olmak üzere sergide eserleri yer alan sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sanatın Anadolu'ya götürülmesi yönünde yürütülmekte olan projenin bir parçası olan sergi ile kent kültürüne katkı sağlanması ve sanatsal farkındalığın artırılması düşünülüyor.

Serginin açılışına katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada sanatın Niğde’de geliştirilmesi adına önemli adımlar atacaklarını söyledi. Özdemir ; ‘’Şehrimizi bütün dünyada tanıtan, Niğde’mize sanat ve resim adına büyük işler yapan Sefa Büte beye teşekkür ediyorum. Bizde belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Artquake-5 (Sanat Sarsıntısı-5) sergisinin serisindeyiz. Devamı konusunda çok farklı projelerimiz var. Şehrimizi bütün dünya da tanıtmak adına dünyanın farklı ülkelerinden farklı ressamlar getirerek şehrimizi çizdirecektik. Pandeminin bitmesi ile Niğde’de bu organizasyonu yapacağız. Sanat alanlarının artmasını istiyoruz. Eski Ermeni Kilisesi’ndeyiz, ama şuan burası sanat galerisi oldu. Hemen arka taraftaki Rum Kilisesini kütüphane olarak değerlendireceğiz. Eski kütüphanemizi böyle bir sergi salonu yapacağız. Sanatla Niğde’yi ve Niğdelileri buluşturmak istiyoruz. Bu konuda da kendi sanatçılarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağız.’’ dedi

Sergi 15 Kasım 2020 tarihine kadar ziyaretçi kabul edecek.

Editör: TE Bilişim