Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin 2021-2022 dönemi beşinci hafta Ocakbaşı Sohbeti’nin konuğu olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Avrasya Araştırmaları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Mehmet Ali KASIM "Küresel Güç Mücadelesinde Çin'i Anlamak" başlıklı konuşmalarını gerçekleştirmiştir. 3 Aralık 2021 Cuma günü Türk Ocakları Niğde Şubesi İsmail Gaspıralı Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlikte, gücün toplumlar için önemi ve Çin’in tarihsel süreç içerisindeki konumu ele alınmıştır. Çin’in ekonomik büyüme rakamları ve ekonomik güç ile finanse edilen askeri harcamalarının değişimine değinilmiştir. Çin’in dünya ekonomisinde konumu ile küresel bir güç olarak var olduğu ve Doğu Türkistan’a uyguladığı politikalar değerlendirilmiştir.

Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor

Soru ve cevap kısmıyla tamamlanan konuşmanın ardından, Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Turgay Düğen tarafından, günün anısına hazırlanan teşekkür plaketin Dr. Mehmet Ali KASIM’a sunulmasıyla etkinlik sona erdi. 

Editör: TE Bilişim