Sanatın Anadolu’ya taşınmasında önemli bir rol üslenen ve bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Art Niğde International 2021 yılının ikinci büyük Uluslararası Sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. 2 Nisan 2021 de 20 ülkeden 59 sanatçının katıldığı Artquake-6 serginin ardından 22 ülkeden 67 sanatçının katılacağı Artquake-7 sergisi 25 Haziran 2021 tarihinde kapılarını sanat severlere açacak.

21 Mart Nevruz Bayramı Niğde Türk Ocağı'nda coşkuyla kutlandı. 21 Mart Nevruz Bayramı Niğde Türk Ocağı'nda coşkuyla kutlandı.

Artquake-7 sergisine yoğun bir katılımcı ilgisi olduğunu belirten Ressam Safa Büte “Aylardır hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Pandemi koşullarında bile Niğdeli ve Niğde de yaşayan sanatseverlerimizi sanatla buluşturmak için emek veriyoruz. Bu sergiye katılımda bulunan Türkiye ve dünyadan birçok sanatçının Niğde’deki sanat etkinliklerine olan ilgisi bizleri memnun ediyor. Tüm sanat severleri sergimize davet ediyorum. Niğde sanatla buluşmaya devam edecek.”

Uluslararası Sanat oluşumları, GAPi (Hollanda), PAS (Portekiz), Arte Global (Brezilya), Acces (Fransa) ve Leading Art (İran) tarafından da desteklenen Uluslararası "Sanat Sarsıntıları" sergiler dizisi; önümüzdeki yıllarda da devam edip, sergilerde yer alan çalışmalar, yaz aylarında Niğde'nin köylerinde de sergileneceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim