İzmir Bostanlı Pazaryerinde Ege Bölgesi Niğdeli Dernekler Federasyonunun 2’ncisini düzenlediği ‘Niğde Elma Şenliği’ büyük ilgi gördü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve binlerce Niğdeli etkinliğe katıldı. Etkinlikte 5 ton elma dağıtıldı. Gürer yurttaşlara tek tek elma dağıtırken Niğdelilerin yanında İzmirlilerden de yoğun ilgi gördü..

Üç gün süren etkinlikte iki ayrı gün konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinin tarihini ve kültürünü anlattı. Ülkenin her yanına Niğdelilerin aş, iş için göç ettiğini belirten Gürer, İzmir’de 100 bine yakın Niğdelinin bulunduğunu ifade etti.

İzmirlileri Niğde’ye davet eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aladağlar, Bolkarlar ve Niğde’nin ilçeleri olan Bor, Çamardı, Altunhisar bağlarını ziyaret edin, çiftlikteki doğanın yanında tarihin izlerini görün” dedi.

Niğde’nin Cumhuriyeti ilk top atışı ile kutlayan il olduğunu hatırlatan Gürer, Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye ayrı bir önem ve değer verdiğini ifade ederek, Niğde Alaadin Camide gölge ile oluşan kadın siluetini, Hüdavend hatun türbesinin insan başlı kuşlarını, Sungurbey caminin tac kapı hayvan figürlerini ve Niğde’nin kiliselerinin ve yemeklerinin tarihini anlattı.

İzmir Milletvekili Atilla Serter’de konuşmasında Niğde’ye sık gittiğini ve Niğdelilere olan sevgisini anlattı.

Siyasi partilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; Niğde Çayırlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Eker, Kılavuz Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Akbey, Kayırlı Kasabası Derneği Başkanı Hasan Gallenkuş, Aksaray Sofular Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Turan Hokkaş, Niğde Nar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Aydoğan, Ulukışla Yeni Yıldızeli Derneği Başkanı Mustafa Yılmazer, Çamardı Derneği Başkanı Servet Ecemiş, Niğde Gösterli Dernegi, Niğde Çukurkuyu Derneği katılımda bulundular.

CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Polat, İyi Parti İzmir İl Başkanı
Hüsmen Kırkpınar, İyi Parti İzmir İl Başkanı Danışmanı Oğuzhan Yar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İyi Parti Niğde Kemerhisar Belde Başkanı Hasan Yar’ın yer aldığı etkinlikte 5 ton elma dağıtımı yapıldı. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurttaşlara tek tek elma dağıtırken Niğdelilerin yanında İzmirlilerden de yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilişim