Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Minderli Sinema Günleri etkinliği yedinci gününde Müslüm filmi ile büyük ilgi gördü.

Korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral vermek için çeşitli etkinlikler düzenleyen Niğde Belediyesi, gerçekleştirdiği “Minderli Sinema Günleri” ile Niğdelileri Türk sinemasının beğenilen filmleri ile buluşturuyor.

Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğin yedinci gününde Müslüm filmini izleyen Niğdeliler cep telefonu ışıklarıyla Müslüm Gürses’in şarkısıyla geceye renk kattı.  

Belediye Başkanı Emrah Özdemir etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “Kültür ve sanat etkinliklerimizi bu yıl çok farklı planlamıştık. Niğde’de 2020 yılı festivallerin yılı olacaktı her ay bir festivalimiz olacaktı. Sinema günlerimiz tiyatro günlerimiz doğa ve gastronomi festivallerimizle çok farklı bir yıl geçirecektik. Maalesef virüs bu etkinlikleri yapmamıza fazla izin vermedi. Biz baktık virüs çok fazla sürecek 2020 yılının sonuna kadar süreceği gözüküyor. Sizlerin sıkıldığınızı ve evlerde bunaldığınızı da farkettik.

Alanın Temizliği ve Dezenfekte Edilmesi Rutin Şekilde Yapılıyor

Havaların güzelleşmesiyle birlikte tabii bu virüste de biraz azalma olmasıyla birlikte böyle bir organizasyon planladık. Bu organizasyonda emeği geçen başta kültür müdürlüğümüze, organizasyondaki ekibimize teşekkür ediyorum. Günün erken saatlerinde başlıyorlar önce alanı dezenfekte ediyorlar sizler için virüse karşı önlemlerini alıyorlar, gecenin ilk saatlerinden itibaren temizliğini yapıyorlar tertemiz bir şekilde bizlerin hizmetine sunuyorlar hepsinden Allah razı olsun diyorum. Hem alan içerisinde hem de alan dışarısında pandemiyle alakalı gerek sosyal mesafe gerek maske gerek hijyen konusunda gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Niğde halkı bir kez daha farkını gösterdi. 

Ulusal basında ve bütün haber kanallarında etkinliğimiz çıktı gerek Türkiye’de gerekse dünyada gerçekten çok güzel bir örnek oldunuz bu yüzden değerli halkımıza da teşekkür ediyorum hassasiyetinizden dolayı sizlerle de gurur duyuyoruz. Ama tabii ki pandemi süreci devam ediyor. Allah’a şükürler olsun biz Niğde olarak iyi konumdayız ama yine de şehir dışından gelen vakalar ister istemez yayılıyor biraz daha dikkat etmek gerekiyor. 2020 yılının sonuna kadar, Sağlık Bakanımız bu iş tamamen sona erdi diyene kadar biraz daha dikkat istiyoruz. Sevdiklerimizi, çocuklarımızı üzmemek adına, sağlıklı daha güzel günler geçirmek adına biraz daha dikkatli olmanızı tekrar sizlerden temenni ediyorum.

Çocuklara İçin Kral Şakir Filmi

Bugün aslında etkinliğimiz sona erecekti fakat özellikle geçtiğimiz cumartesi günü çocuklarımız çok yoğun bir ilgi gösterdiler. En yoğun talep Rafadan Tayfa filmine oldu. Onu gördükten sonra çocuklarımızı kıramadık. Kral Şakir filmini söz vermiştik. O gün izleyemeyenler vardı. Sosyal mesafeden dolayı alana alamadıklarımız vardı inşallah bu cumartesi günü de Kral Şakir’le çocuklarımıza bir kez daha bu anı yaşatıp daha sonra bu etkinliğimizi noktalayacağız.

Belki kısa bir ara vereceğiz ama daha sonra tiyatro günleri düzenleyeceğiz. Yine böyle sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak bu alanda tiyatro günleri yapacağız. Pandemi ve havanın izin vermesi ile birlikte belki konserlerimiz olabilecek ama bu biraz daha uzun vadeli olacak. İnşallah bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz çünkü gerçekten hepimizin buna çok ihtiyacı vardı. Hep birlikte burada moral bulduk, motive olduk. Kurallara uyarak güzel ve hoş vakit geçirmeniz için elimizden geleni gerçekleştireceğiz yine sizleri eğlendirmeye çalışacağız. Tabii ki bugünde güzel bir film seyredeceğiz Türk müziğinin çok önde gelen isimlerinden Müslüm Gürses’in hayatını izleyeceğiz.  Kendisine Allah rahmet eylesin diyelim cennet mekanı olsun. İnşallah yine güzel bir film ile sizlerle birlikte hoş vakit geçireceğiz diyorum. Yarın da Yeşilçam’ın en klasik filmlerinden bir tanesini izleyeceğiz dolayısıyla açık havanın keyfine varacağız. Gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum çok daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim