Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgali Arşabekov ve Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığından Adilhan Şorabek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret etti.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen ziyarette, Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi öğretim elemanları için bilimsel araştırma yöntemleri çerçevesinde araştırma projelerinde niteliğin artırılması ve dijital becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim seminerlerinin düzenlenmesi, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında ortak diploma programının yürütülmesini sağlamak, iki üniversitenin Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin ortak start up projelerinin yürütülmesini sağlamak ve öğretim üyeleri ile ortak Scopus Veri Tabanında yer alan dergilerde makaleler yayınlamak gibi konular da gündeme geldi.

Üniversite Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kazak Şair Abay Kunanbayev'in doğumunun 175. yılı dolayısıyla düzenlediği kutlamalara katılmak üzere üniversitede bulunan Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgali Arşabekov ayrıca şairin önemli eserlerinden bazılarını da üniversiteye bağışladı.

Ziyaret Sonrası Kazak Şair Abay Kunanbayev Sergisi Gerçekleştirildi

Ziyaretin ardından Üniversite Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Kazak Şair Abay Kunanbayev'in doğumunun 175. yılı kutlamaları çerçevesinde, şairin eserlerinden oluşan sergi düzenlendi.

Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgali Arşabekov ve Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığından Adilhan Şorabek, fakülte dekanları, davetliler ve çok sayıda Kazak öğrenciler katıldı.

Sergide açıklamalarda bulunan Kazak Kızlar Mill Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgal Arşabekov, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulunarak Üniversite Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Barut’a ve serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim