Türkiye ve Azerbaycan vatandaşı sanatçılar tarafından yapılan tablolar, 28 yıllık esaretin ardından Azerbaycan tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ, Şuşa ve daha pek çok yerde gazi ya da şehit olan askerlerin aileleri ile sivil vatandaşlara destek olmak amacıyla “Karabağ Azerbaycandır! Bir Millet İki Devlet Online Sergi Satış Etkinliği” başlığı altında online olarak satışa sunuldu.

Elde edilen gelirlerin Azerbaycan ordusu resmi destek fonuna aktarılacağı ve ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan İnstagram üzerinden gerçekleştirilen online sergi satış etkinliğine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anabilim Dalı Resim Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Attila Döl de “Özgürlük” adlı tablosu ile katkıda bulundu.

Siz de, 22 Kasım 2020 Pazar gününe kadar sürecek olan “Karabağ Azerbaycandır! Bir Millet İki Devlet Online Sergi Satış Etkinliği”ne karabagazerbaycandir_art adlı İnstagram hesabından ulaşabilir ve satın alacağınız bir birinden değerli eserler ile Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim