Niğde’de sahaflar, ikinci el kitaba ilginin olmadığını, sosyal medyanın sektörü bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Niğde’de 22 yıldır ikinci el kitap işiyle uğraşan Bekir Eke, ikinci el kitapçılık mesleğinin artık bitmeye yüz tuttuğunu ifade etti.

İkinci el kitaba olan ilgisizlikten yakınan Bahattin Gökçe, ”Gençler kitaba pek ilgi duymuyor. Şuan ki gençlikte kitap okuma alışkanlığı yok. Sadece sosyal medya okuyucusu var. Çünkü sosyal medyada bir kitap paylaşılıyor, ondan sonra herkes o kitabı almaya geliyor. Niğde’nin ilk ve tek ikinci el kitap satan dükkanı, teknolojideki gelişmeler nedeniyle artık rağbet görmüyor.

22 yıldır Niğde’de ikinci el kitap satışı yapan Bahattin Gökçe, siftahsız dükkan kapattığını, dükkanın eskiden kitap okuyanların mekanı olduğunu dile getirerek, teknolojiyle birlikte kitaba rağbetin azaldığını ve kimsenin gelerek ikinci el kitap almadığı gibi okumadığını da söyledi.

Teknolojinin yaygınlaştığı ve internetten araştırma yaparak bilgiye ulaşıldığını kaydeden Gökçe, "Niğde’nin ilk ve tek ikinci el kitap evi olmasına rağmen akşama kadar boş dükkan bekliyoruz. Görüldüğü gibi, dükkanımızın kapısına neredeyse kilit vurulacak hale geldik. Kimse gelip ikinci el kitaplardan yararlanmıyor. Bunca kitap, burada okuma sevenleri bekliyor ama teknoloji her şeyi bitiriyor. Önceden herkes ikinci el kitap evine gelerek kitap almaya çalışırdı. Şimdi bu kalmadı. Bu nedenle, ikinci el kitap evlerinden faydalanan hiç kimse kalmadı gibi bir şey. Yani dükkanımı kapatma noktasına geldim" ifadesini kullandı.

Niğde'de Nevruz Bayramı etkinliklerle kutlandı Niğde'de Nevruz Bayramı etkinliklerle kutlandı

Editör: TE Bilişim