CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Niğde için bir kültür merkezine ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiği konuşmasında bu konudaki çalışmaları sordu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Niğde Kültür Merkezinin 24.07.1992 tarihinde ihale edildiğini ve 19.06.2001 tarihinde, ikmal ihalesinin yapıldığını söyledi.

Bakan Ersoy, 2004 yılında açılan kültür merkezinin, 2006 yılında yapılan protokolle Niğde Valiliğine tahsis edildiğini ancak 2012 yılında Valiliğe olan tahsisin kaldırılarak yeniden Bakanlığa tahsis edildiğini ifade etti.

Burada, Arsa alanı: 3.000 m2, bina oturum alanı: 1.400 m2 ve kullanım alanının 3.320 m2 olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “Bünyesinde çok amaçlı salon (360 kişilik), halk oyunları çalışma salonu, kütüphane ve okuma salonları, sergi salonu, işlikler ile idari ve teknik mekânlar bulunmaktadır” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Niğde’miz için çok amaçlı ve kapsamlı, konferans salonu, kütüphanesi ve teknik donanımı ile modern bir kültür merkezi ihtiyaçtır. Mevcut merkez salonları yetersizdir. Niğde için yeni bir kültür merkezi hatta yeni bir müze binası da ihtiyaçtır” dedi.

Editör: TE Bilişim