Etkinlik ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilciliğinin düzenlediği Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 86. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Niğde’de bulunan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile Küresel Gazeteciler Konseyinin 40’ı aşkın ilden yöneticileri ve üyeleri, Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi Şerife Türkeş, Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO’da görevli akademik personeller, Niğde’de görev yapmakta olan gazeteciler ve Üniversitesi  öğrencileri bir araya geldi.

Program başında Üniversite  İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Ünalan tarafından katılımcılara, İletişim Fakültesinde  yürütülmekte olan akademik faaliyetler hakkında bir tanıtım yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını ise Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan yaptı. Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan konuşmasında objektif ve tarafsız gazeteciliğin öneminden bahsetti ve “Üniversite olarak akademik ve kültürel anlamda kendini ileriye taşıyabilen ve yaptığı işin en iyisi olmak için çaba harcayan, böylece bulunduğu topluma da katkı sağlayabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedef ediniyoruz. Gerek basılı gerekse dijital ortamdaki haberciliğin öneminin arttığı günümüzde, işinin ahlaki değerlerini benimsemiş gazeteciler sayesinde ülkemizde ve dünyada gerçekleşen durumları anlık olarak doğru ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan konuşmasını, “Alanında uzman gazetecilerin katılımı ile gerçekleşen bu etkinlik sayesinde öğrencilerimize akademik gelişim anlamında önemli bir fırsat sunuldu. Üniversiteler de Yeni YÖK gibi değişim içindeler. Biz de bu buluşma etkinlikleri ile öğrencilerimizi mezun olacakları iş kolunda çalışan değerler ile bir araya getirerek hem içinde yer alacakları iş hayatını tanımaları hem de gelecek planlarının şekillenmesi bağlamında yardım etmeye gayret gösteriyoruz. Umuyorum ki ilerleyen dönemlerde de bu tarz buluşmalar, etkinlikler devam eder” sözleri ile sonlandırdı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise programda yaptığı konuşmasında, yeni medyadan bahsederek “Yeni medya içinde sosyal ve dijital medyayı da barındırıyor. Herkes yeni medya dönüşümüne dahil olmak durumunda. Web TV ya da Web sayfaları da günümüzün olmazsa olmazları arasına girdi” dedi.

“Gazetecilik sadece yazı yazmak ya da fotoğraf çekmek değil. Gazetecilik topluma ışık olmaktır” diyen Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, günümüzde ihtiyaç duyulan gazeteci modelinin masa başında oturup yazan değil sahada yer alarak çalışabilen gazeteciler olduğunun da altını çizdi. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim konuşmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözünü kullanarak bitirdi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi Şerife Türkeş ise konuşmasında Üniversite İletişim Fakültesi’nin kendileri için oldukça değerli bir paydaş olduğunun vurgusunu yaparak önümüzdeki dönemlerde işbirliklerini arttırma konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti.

 Program, konuşmaların ardından yapılan soru cevap ile son buldu.

Editör: TE Bilişim