Niğde ilimizde ve bölgemizde sanatsal faaliyetlerin artırılması, yaratıcı yeteneklerin belirlenmesi ve desteklenmesi,  bölgenin kültür varlıklarının sanat aracılığı ile tanıtılması amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Belediyesi arasında görsel sanatlar yarışmaları düzenlenmesine ilişkin protokol imzalandı.

Bu yarışmalardan ilki, içerisinde bulunduğumuz pandemi süreciyle birlikte Niğde şehrinde yaşayan insanların değişen yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını, sınırlanan sosyal çevrelerindeki bakış açılarını ve iletişim biçimlerini, görsel sanatlar yoluyla ifade edebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmesi planlanan “Pandemi ile Değişen Dünyam Resim Yarışması” olacak. 


25 Aralık 2020 – 25 Ocak 2021 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan yarışma Niğde ilinde bulunan örgün eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam etmekte olan tüm öğrencilerin ve Niğde’de ikamet eden tüm sanatseverlerin katılımına açık olacak. 


Yarışmaya başvurular, Niğde Belediyesi’ne elden veya kargo yoluyla yapılacak olup teslim edilen eserler Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek sergilenmeye değer bulunan ve ödül kazanan eserlerin sahiplerine e-posta yoluyla bilgi verilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından imzalanan protokolün imza töreninde, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Niğde Belediye Başkanı Yardımcısı Mikail Aksungur, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadire Güleç ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu da hazır bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada, insanların sosyal hayatlarındaki olanaklarının kısıtlandığı pandemi sürecinin olumsuz etkilerini, sanatın iyileştirici ve bütünleştirici gücünü kullanarak giderebilmek amacıyla çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlenmeye devam edileceği müjdesini verdi. İçinde bulunduğumuz durumun sanatçıların üretimlerine olan etkilerini gözlemlemeyi amaçlayan bu yarışma ile sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini de dile getiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yarışma sonucunda ödül kazanan eserlerin, 5 Şubat 2021 tarihinden itibaren, Niğde Belediyesi Sergi Salonunda, Niğdeli vatandaşların ziyaretine açık olacağını belirtti.

İmzalanan protokolün ardından açıklamalarda bulunan  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, protokol kapsamında, yetenekli gençlerin estetik duygularını geliştirmek, becerileri doğrultusunda sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Niğde'de yaşayan her yaştan sanatseverin katılımına açık olacak görsel sanatlar yarışmalarının geleneksel hale getirileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim