Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin de paydaşları arasında bulunduğu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde devlet kuruluşları, üniversiteler ve meslek örgütlerinin proje ortaklığı ve destekleri ile düzenlenen 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde gösterimleri Covid-19 pandemisi dolayısıyla ilk defa çevrimiçi olarak sosyal medya kanalı üzerinden gerçekleştirildi.

“5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterim Seçkisi” film gösteriminde izleyicilerin beğenisine sunulan ilk film, yönetmenliğini Sezai Yeşilyurt’un yaptığı “Sonbey Obalılar” adlı film oldu. 3 gün boyunca sosyal medya kanalı Youtube üzerinden devam eden film gösterimlerinde, Türk Dünyasının seçkin belgeselleri de izleyicilerle buluşturuldu.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Direktörü Menderes Demir, 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival sloganı ile düzenlenen ve toplam 34 birbirinden değerli filmin yayınlandığı “5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterim Seçkisi” ile ilgili yaptığı açıklamada, gösterimlere destek veren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'e, Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin başından bu yana proje ortaklığı yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Jüri Üyesi ve Üniversitemiz Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Memduh Yağmur'a, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde Temsilcisi Şerife Türkeş'e ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Necmi Pişkin'e teşekkürlerini iletti.

Bilindiği üzere, “5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Galası ve Ödül Töreni” geçtiğimiz ay Osmaniye’de yapılmış ve kategorilerinde başarı elde eden filmlere ödülleri burada takdim edilmişti.

Editör: TE Bilişim