Programda konuşma yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Sakarya, ‘’Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde hiçbir kimsenin korkusu tek bir kuşkusu olmasın. Bu ülkede kuvayi milliyeciler, Halide Edip Adıvarlar, Seyid Onbaşılar, Ömer Halisdemirler, Mustafa Kemaller vardı, var olacaktır. Ben de Mustafa Kemal’in bir askeriyim. Onun Türkiye Cumhuriyetine bıraktığı bir gençlik harekatının Gençlik Kolları Başkanıyım” dedi.

    “Türkiye’mizin içinde bulunduğu koşullarda canlı bombalarda, teör olaylarında az da olsa ümitsizliğe ve karanlığa kapıldığımız oluyor” diyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya; “Ama ben burada bu salona baktığım zaman bizler ele ele, kol kola, omuz omuza, bizler gönül gönüle olduğumuzda bizim önümüzde kimse duramaz. Ben burada İzmir’de Yunan askerini denize döken Mustafa Kemal’in askerlerini görüyorum. Çünkü biz gücümüzü Anadolu’dan alırız.  Biz gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” diye konuştu.

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise konuşmasında; ‘’Bugün sabah karşı 5,30 da meclis çalışması sonlandı, bu süreçte sık sık bir araya geleceğiz. Bilmenizi istediğim bir gerçek var; Abdülhamit’te dahi olmayan, yetkilerin verileceği, yeni bir sürecin dün oylaması sonlandı. Ben inanıyorum ki, bu ülkeyi, bayrağını seven ve vatanın birliğini, bütünlüğünü seven herkes bu süreçte hangi partiden olursa olsun referandumda ‘hayır’ diyecek” ifadelerine yer verdi.

    CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ise; ‘’Aslında çok güel bir ülkemiz var, Türkiyenin her bir yanı birbirinden güzel. Niğde onlardan bir tanesi... Fakat biz cennet vatanımızı bir cehenneme çeviriyoruz. Bugün ülkenin aslan parçaları şehit düşerken Askerlerimiz yararlanırken terörle mücadele etmesi gereken meclis geceden sabaha kadar başkanlık için çalışıyor. İnsan buna kahroluyor.Türkiye bunu hak etmiyor” dedi.

    CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Oran; “Ülkenin bu kadar sorunu varken  terörle mücadele etmesi gereken meclis insanlar canlarımızı bir kenara bırakıyor birilerini başkan ertmek için gece gündüz mesai yaptırılıyor. Bu resmen adaletsizlik! Meclis, millet adına geri dönüşü çok zor kararlar aldı. Söz şimdi millette… Ben milletimizin vatana, millete, demokrasiye sahip çıkacağına inanıyorum ve kazanan ülkemiz insanımız olacak. Kim olursa olsun önümüzdeki sorun bir parti meselesi değil, memleket meselesi. Geleceğimiz için, vatanımız için bu yasaya dur dememiz lazım. Ben daha ‘hayır’lı bir Türkiye olacağına ınanıyorum. Bu oyunu hep berabr bozacağız’’ diye konuştu.

    İzmir Milletveki Atilla Sertel; ’’Sabah saat 05.30’da biten basın toplantısının ardından çalışmalar yapıp buraya geldik. Niğde’ye ayrı bir yönden bağım var. Niğde vatanına ihanet etmeyecek insanların yaşadığı bir bölge. Bir Anadolu kenti... Mert insanların olduğu bir yer. Cumhuriyeti beraber kurduk. Emperyalizme karşı beraber çareslzliklere rağmen Atatürk önderliğinde bu ülkeden kovduk. Bu topraklarda ezan okunuyorsa bu Mustafa Kemal ve askerleri sayesindedir. Bize emnet edilen Cumhuriyeti korumak, kollamak zorundayız. Mesele vatansa geri teferruattr. Biz bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Canımızı vermeye hazırız. Biz kimseyi ayırt etmeden beraber kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Biz insanı ınsan olduğu için seviyoruz. Bizim asıl temelimizde yatan bu sevgidir ve biz böyle bir Türkiye oluşturmak için tüm çalışmaları yapacağız” dedi.

   Konuşmaların ardından “Yolcu” isimli tiyatro eseri sergilenerek büyük beğeni topladı.

    Düzenlenen tiyatro gösterisine, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İzmir Milletveki Atilla Sertel, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem milletvekili Umut Oran, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamul Davarcı, CHP Niğde Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya, CHP İlçe Başkanları, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkan ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Editör: TE Bilişim