1924 yılında Selanikten göç eden Niğde merkeze bağlı Yeşilburç Köyü sakinleri 124 yıldır devam eden geleneksel helva şenliğinde yine bir araya geldiler.



Köy Muhtarlığı ve Yeşilburç Dayanışma Derneği tarafından Yeşilburç Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde köylülerin katkıları ile düzenlenen helva şenliğinde büyükçe üç kazanda pişirilen helvanın dağıtımından önce köyün imamı tarafından “ helva duası” yapıldı.


Duanın ardından bir konuşma yapan dernek yöneticisi Emekli Albay Zihni Güçer, Yeşilburçluların dayanışmasına vurgu yaparak şenlik hakkında bilgiler verdi. Emekli Albay Zihni Güçer “ 1890 yılında Selanik’in Krifçe köyünde bir vesileyle başlayan helva şenliğini büyüklerimiz 1924 yılında Türkiye’ye göç ettikten sonra da devam ettirmişler. Bizlerde büyüklerimizin bizlere bıraktığı bu mirası devam ettirmeye çalışıyoruz. 124 yıldır devam eden bu şenliğimize İl dışında yaşayan vatandaşlarımız da katılıyorlar. Bu vesile ile uzun yıllar görmediğimiz akraba ve arkadaşlarımızla bir araya gelme ve kaynaşma imkanı buluyoruz” dedi.



Zihni Güçer’in konuşmasının ardından kazanlarda pişirilen nefis helva, şenliğe katılan Yeşilburçlulara dağıtıldı. Bir yandan helvalarını yiyen Yeşilburçlular diğer yandan da birbirleriyle hasret gidererek eski anılarını tazelediler.



Editör: TE Bilişim