Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir)Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ki şiir şöleni çoşkulu geçti. Yoğun katılımın olduğu şiir dinletisinde Türkiye’nin önemli şairleri misafirlere şiir ziyafeti sundular.

 

Niğde Tanıtım Günleri-2 kapsamında yapılan  Yazsanbir Şiir Dinletisine Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurum idarecileri, dernek yöneticileri ve şiir severler katıldı.

Yazsanbir şiir şölenine; Ali Akbaş, Recep Garip, Abdullah Satoğlu, Mehmet Aycı, Osman Baş, İbrahim Eryiğit, Erdal Noyan, İsmail Özmel, Fikret Dikmen, Sabri Özdağ, Hüseyin Kirişçi, Osman Aytekin, Mehmet Baş, Hüseyin Taşova, Hatice Yağmur, Erdal Sarı, Mustafa Doğan Şahiner, Hafize Şahiner isimli şairlerden oluştu.

Açılış konuşmasını yapan Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan; Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak 1.5 yıllık yazar birliği olmamıza rağmen çok ciddi ve ses getiren programlar yaptık. Bugün Ankara’da ki şiir dinletisi üçüncü şiir şölenimiz. Bundan önce Öykü günü, Anayasa paneli yaptık. Kısa Süre önce Nevşehir Üniversitesiyle ortaklaşa ‘Edebiyat Sohbetleri’ Paneli yaptık. 7 Kasımda da Niğde Üniversitesiyle ortaklaşa Panelimiz var. 10 Kasımda Niğde Akmedrese de konferansımız ayrıca 16 Kasım’da da  Yazsanbir Hatay il temsilciğinin paneli var.

 

Eraslan, Yazsanbir’in yeni kurulan bir yazar birliği olmamıza rağmen yürümedik adeta koştuk. Bugün Yazsanbir edebiyat çevrelerinde yakından takip edilen bir yazar kuruluşu oldu. Çalışmalarımızdan övgü ile bahsediyorlar. Bundan sonra da Yazsanbir bütün Anadolu’yu kucaklayacak şekilde kültür-sanat- edebiyat faaliyetlerine hız vermeden devam edecektir. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan bu etkinliğimizin gerçekleşmesine katkı veren ülkemizin mümtaz şairlerine teşekkür ediyorum’ dedi.

 

AKM’deki Yazsanbir şiir dinletisinde şairler eserlerini okuduktan sonra plaket verildi. Toplu resimden sonra yazarlar okuyucularına kitaplarını imzaladılar. 


Editör: TE Bilişim