Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, (YAZSANBİR) bir yıllık üye aidatlarını Müftülük kanalıyla Afrika’ya bağışladı.
 
YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, bağışlarını teslim etmek için Niğde Müftüsü Hasan Çınar’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Afrika’daki insanlık dramına kimsenin seyirci kalamayacağını vurgulayarak Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak yardım kampanyasına destek verdiklerini söyledi.
 
Geçtiğimiz günlerde kurulan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği üyeleri Niğde Müftüsü Hasan Çınar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Hayrullah Eraslan, Genel Sekreter H. İbrahim Tongur, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kızılkaya hazır bulundu.
 
Her gün onlarca insanın açlıktan, susuzluktan öldüğü Afrika’da bir dram yaşandığını, bu dramı bir nebze de olsa dindirmek için tüm sivil toplum örgütlerinin duyarlı olması gerektiğini belirten Eraslan, “Her gün onlarca, yüzlerce çocuk açlıktan susuzluktan ölürken biz burada kayıtsız kalamazdık. Her gün bir damla suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüyen kadın ve çocuklar varken biz burada duyarsız kalamazdık. Bu onların kaderi olmamalı diye düşünüyoruz. Renkleri siyah ancak kalpleri sımsıcak o insanlar ölümle baş başa bırakılamaz, bırakılmamalı. Bu drama Türkiye ve Dünya kayıtsız kalmamalı” diye konuştu.
 
Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’ni oluşturan yazar ve sanatçıların da bu dramı görmezden gelmediğini vurgulayan Eraslan, yeni kurulan derneğin 54 üyesinden topladıkları bir yıllık aidatların tamamını Afrika’ya gönderdiklerini söyledi.
 
Niğde Müftüsü Hasan Çınar da, Afrika’daki drama bir insan, bir Müslüman olarak kimsenin seyirci kalmasının mümkün olmadığını belirterek, duyarlılıklarından dolayı Yazar ve Sanatçılar Birliği’ne teşekkür etti.
 
Somali, Etiyopya, Kenya’daki açlık, susuzluk, dermansızlık, inançsızlık, evsizliğin artık dünyanın gündemine girmesi gerektiğini vurgulayan Müftü Çınar, “Sivil toplum örgütlerimizde yardımlarını yine Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla ulaştırdılar. Bugün siz bu duyarlılığı gösterdiniz ve 54 üyenizin bir yıllık aidatı bağışladınız. Bu çok güzel bir hizmettir çok güzel bir destektir” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardında YAZSANBİR üyelerinin bir yıllık aidatlarını bağışladıkları banka dekontunu Genel Başkan Hayrullah Eraslan, Niğde Müftüsü Hasan Çınar’a teslim etti.
 


Editör: TE Bilişim