Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ü ziyaret etti.


Ziyarette  konuşan Birlik Başkanı Fırat Ensari, önceki yönetimin canla başla çalışarak olmayan bir şeyi  var edip ortaya koyduğunu bu anlamda kendilerine teşekkür borçlu olduklarını belirtti. Ensari, "Açıkçası enkaz devralmadık. Arkadaşlarımız oldukça çok çalıştılar ve bu süreçte de biraz yoruldular. Görevi biz devraldık, bu nedenle aslında eski yönetim yeni yönetim diye bir şey yok. Biz hep beraberiz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'ün  kent -üniversite işbirliğinin oluşmasında büyük çaba sarfederek  yazarlar ve sanatçılara uzun zamandan beri destek verdiğini bu anlamda kendisine teşekkür etmek istediklerini belirten Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Ensari, üniversite-kent işbirliğinin özveri isteyen ve komplike bir şekilde organize olmayı gerektiren bir iş olduğunu belirterek, "üniversite bu konuda taşın altına elini koydu ve çokta başarılı oldu. Şu anda bu işbirliği oldukça iyi bir şekilde yürüyor. Bizlerin üzerine düşen üniversite ile kent arasındaki bağı daha da güçlendirmek"  dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de yeni yönetimi kutlayarak başarılar diledi. YAZSANBİR'in nitelikli bir oluşum olduğunu ve bu nitelikli oluşumun Niğde de bir düzey belirlediğini ifade eden Rektör Görür, Niğde adına, yazarlar adına, sanatçılar adına Niğde de böyle bir oluşumun oluşu gerçekten sevindirici. Bizde zaten işbirliği yapalım derken, destek vermeye çalışırken, onu özellikle göz önüne alıyoruz. Çünkü belirli bir seviyenin üzerinde ciddi bir katkı sağlıyor. O nedenle bundan sonraki süreçte de elimizden gelen desteği vermek zorundayız. Zaten fonksiyonu bakımından da üniversiteye çok uzak değil. Bir çoğunuzda zaten üniversiteyle iç içe o nedenle mutlaka o iş birliğini devam ettirme yönünde biz elimizden gelen çabayı  göstereceğiz. İnşallah daha çok iş olur, daha çok faaliyet olur biz de daha çok destek veririz. Bizim arzu ettiğimiz şey Niğde de kültürel dönüşüme katkı sağlayacak bir yapı var ve bu yapı  bundan sonraki süreçte o dönüşümü hızlandırsın. Bizde onlarla birlikte olalım isteriz" diye konuştu.


 

















Editör: TE Bilişim