Niğde’nin tanıtımına yönelik Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Niğde Günleri”nde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, şiir şöleni düzenleyecek.
Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanlığı, Niğde Üniversitesi, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası, Niğde OSB Başkanlığı, Niğde Dernekler Federasyonu ve Başkent Niğde Vakfının destek verdiği organizasyonda Niğdeli şair, yazar ve sanatçılar da yerini alıyor.
Merkezi Niğde’de bulunan ve kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’ne bağlı şair ve yazarlar da Niğde Günleri’nde “Niğde Şiirleri” ile bir program düzenleyecek. Birliğe bağlı şair ve yazarların hazırladığı “Bir Sevdadır Niğde” adlı programla yaklaşık iki saat sürecek şiir ve müzik ziyafeti verilecek.
Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, kültür, sanat ve edebiyatın olduğu her alanda katkı vermeye hazır olduklarını belirterek; “600 bin yıllık bir tarihi, kültürü ve sanatı olan Niğde’nin tanıtımında yer almak ve şiir şölenini hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
30 Eylül Cuma saat 14-16 saatleri arasında Ankara AKM’de düzenlenecek “Bir Sevdadır Niğde” adlı şiir şölenine şair, yazar ve sanatçılar Hayrullah Eraslan, Mehmet Öncel Koç, İsmail Özmel, H. İbrahim Tongur, Fırat Ensari, Murat Soyak, Kibar Ayaydın, Osman Aytekin, Abdurrahman Adıyan, Fatih Budak, Mehmet Baş, Fikret Dikmen, Alper Göncü, Emin Selamoğlu, Yusuf Tüfekçi, Hüseyin Taşova, Hatice Yağmur, Ali Rıza Kaşıkcı ve Uğur Arıbaş katılıyor…


Editör: TE Bilişim