Başkent Ankara’da düzenlenen Niğde Günleri etkinliklerinde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği “Bir Sevdadır Niğde” adlı şiir şöleni düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir şölenine Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Yargıtay Üyesi Erdal Noyan, Konya eski Milletvekillerinden Halil Ürün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğdeli Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ve Ankara’daki Niğdeliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, yıllardır Niğde için dillendirilen birlik ve beraberlik isteklerinin bu etkinlikle bir miktarda olsa amacına ulaştığını söyledi. Eraslan, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak, kültür, sanat ve edebiyatın olduğu her alanda katkı vermeye hazır olduklarını bir kez da yineledi.

Duygusal anların yaşandığı “Bir Sevdadır Niğde” adlı şiir dinletisinde 20 şair, Niğde ile ilgili şiirleri okudu. Hatice Yağmur’un “Şehit öğretmen”, Yusuf Tüfekçi’nin “Badegül” ve Hüseyin Taşova’nın “Baba” şiirlerinde dinleyiciler gözyaşlarını tutamazlarken; Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı da kendi yazdığı Altunhisar Destanı adlı şiirinden bir bölüm okudu. Eski Konya Milletvekili Halil Ürün de ünlü “Han Duvarları” şiirinden birkaç mısra ile büyük alkış aldı.

Şiir şöleninin ardından şairlere hediye takdim eden Vali Âlim Barut, Ankara’da Niğde Tanıtım günlerine çok büyük önem verdiklerini belirterek, Niğde’ye sevdalanan şiirleri okuyan YAZSANBİR şairlerine teşekkür etti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Niğde’nin çok önemli ve eskiye dayanan bir kültüre sahip olduğunu vurgulayarak, “Niğde Belediyesi olarak kültür, sanat adamlarını desteklemeye devam ediyoruz. Bu şiir şöleninde okunan Niğde şiirleri bir kitap haline getirilerek tarihe kayıt düşeceğiz” diye konuştu.

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin düzenlediği “Bir Sevdadır Niğde” adlı şiir şölenine şu şairler katıldı: Hayrullah Eraslan, Erdal Noyan, İsmail Özmel, H. İbrahim Tongur, Murat Soyak, Kibar Ayaydın, Fatih Budak, Mehmet Baş, Fikret Dikmen, Emin Selamoğlu, Yusuf Tüfekçi, Hüseyin Taşova, Hatice Yağmur, Ali Rıza Kaşıkcı, Hüseyin Kirişçi, Ömer Fethi Gürer, Yılmaz Keçeci, Ramazan Aldemir, Hafize Şahiner, Erdal Sarı ve Uğur Arıbaş.

NİĞDE GÜNLERİ HABER VE ONLARCA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYIN...



Editör: TE Bilişim