Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Yönetim Kurulu Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü ziyaret etti. Ziyarette Üniversite-kent işbirliğine önem verdiklerini belirten Rektör Görür, “Hedefimiz; İç Anadolu’nun bu güzel kentinde bilimin aydınlığında yeni ufuklara koşan şehirle, kültürle, sanatla işbirliği yapan bir Niğde Üniversitesi’dir” dedi.
 
Üniversitelerin şehrin eğitim, kültür, sanat ve sosyal hayatında önemli roller oynadığına dikkat çeken Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan da, üniversiteyi önemsediklerini belirterek, Niğde Üniversitesi akademik kadrosu ve öğrencileri ile birlikte ortak etkinlikler düzenlemeyi istediklerini söyledi. Bir şehrin vizyonlarından birisinin de üniversite olduğunu ifade eden Eraslan, “Eli kitap ve kalem tutanların bir araya geldiği bu birliktelikle hem üniversitemize hem de şehrin kültür ve sosyal hayatına farklılıklar getirmeyi düşünüyoruz. Üniversitemizin kentle bütünleşmesini önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.
 
Ziyaretin sonunda yazarlar, Rektör Görür’e kitaplarını hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.











Editör: TE Bilişim