Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, Anadolu’daki yazar ve sanatçıların zor ve kısıtlı imkanlar altında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak Niğde’de yaşayan, eserleriyle edebiyat, kültür ve sanat dünyamıza katkıda bulunan başarılı yazar, şair ve sanatçılara plaket vermeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği bugüne kadar Niğde’de yaşayan ve eser veren Niğde’deki şair, yazar ve sanatçılara plaket verecek.

 

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, 23 Aralık Cuma günü saat 18.30’da Niğde Kültür Merkezinde “YAZSANBİR Şiir Şöleni” düzenleyeceklerini belirterek “Büyük şehirlere göre Niğde’deki yazar ve sanatçılar, zor koşullar altında ve kısıtlı imkanlarla bin bir güçlükle eserler vermektedir. YAZSANBİR yönetimi olarak hiçbir ayrım yapmadan bu değerli yazar ve sanatçıların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bizler Niğdeli şair, yazar ve sanatçıları önemsiyor ve ülkenin gündemine taşımak istiyoruz. 23 Aralık’ta düzenleyeceğimiz şiir şöleninin akabinde Niğde’de yaşayan, eserleriyle edebiyat, kültür ve sanat dünyamıza katkıda bulunan başarılı yazar, şair ve sanatçılara plaket vermeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Niğdeli kalemleri önemsiyoruz”

YAZSANBİR yönetimi olarak Niğde kültürü, edebiyatı, tarihi, sanatı üzerine değerli çalışmalar yapmış ve yapmaya devam eden 16 isim belirlediklerini ifade eden Eraslan, “Niğde’de ilk kez bir şiir şöleni ve ilk kez böyle bir plaket töreni düzenleniyor. Bu anlamda Niğde kültür ve sanat tarihine de bir kayıt düşülmektedir. YAZSANBİR öncülüğünde yapılacak olan bu şiir şölenine Türkiye’de isim yapmış çok önemli şairler katılacak. Bütün şiir dostlarını, Niğdeli kardeşlerimizi şölenimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim