Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Hatay İl temsilciği  ‘ Türk şiirinin ve idealizminin son efsanesi; Abdurrahim Karakoç’ konulu Panel   Antakya Belediye Meclis salonunda yapıldı. Programa yoğun ilgi görüldü.

 

Programa Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, Milli Eğitim Şb. Müdürü Bekir Kocaoğlan, Memur- Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan, Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Ahmet Şahin, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, BBP Merkez İlçe Başkanı Reşit Arıcıoğulları, Hatay Dernekler Fedarasyonu Başkanı Abdurrahman Taşcıoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya, Mazlum-Der İl Başkanı Ahmet Ayan, Oğuz Ata Derneği Başkanı, Bekir Kılınç, Hatay Folklor Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Tekin, Mustafa Kemal Üniversitesi Akademisyenleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Ayrıca programa merhum Abdurrahim Karakoç’un ailesinden Enderhan Karakoç ve Mihriban Karakoç’da misafir olarak katıldılar.

 

Programın başında Abdurrahim Karakoç için hazırlanan sine vizyon gösterisinde salonda duygusal anlar yaşandı.

 

 Açılış konuşmasını Yazarlar ve Sanatçılar Birliği( Yazsanbir) Hatay İl Başkanı Ali Parlak, Yazsanbir’in Hatay’da bundan sonraki programları hakkında bilgi verdi.

 Daha sonra kürsüye gelen Ünlü şair merhum Abdurrahim Karakoç’un oğlu Yrd. Doç  Enderhan Karakoç Abdurrahim Karakoç programından dolayı Yazsanbir ve katılımcılara  teşekkür konuşması yaptı.

 

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit’in yaptığı Panelde; Hayrullah Eraslan’ Türk Halk Şiiri, İdealizm ve Abdurrahim Karakoç’, Doç. Dr. Mehmet Önal ‘Abdurrahim Karakoç’un Türk Edebiyatında ki Yeri’, Osman Aytekin ‘Halkın Şairi  Dava ve Gönül Adamı Abdurrahim Karakoç’ konulu sunumlarını yaptılar.

 

Program sonunda panalistlere katılım belgesi ve Antakya Belediye başkanının hediyeleri takdim edildi. Günün anısına toplu resim çekildi.

 

Panel sonrası Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan, Doç Dr. Mehmet Önal ve Milli Gazete Yazarı Osman Aytekin okuyucularına kitaplarını imzaladılar.

 

 

 

Editör: TE Bilişim