Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Niğde’de şiir dinletisi düzenleyecek. 23 Aralık Cuma günü saat 18.30’da düzenlenecek olan şiir dinletisi Niğde’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği bu etkinliği ile Türk edebiyatında isim yapmış şairleri Niğde halkı ile buluşturmayı hedefliyor.

 

YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, birkaç ay önce kurulan derneklerin etkinliklerine devam ettiğini vurgulayarak, yaşadıkları şehrin kültür, sanat hayatına katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Ankara’da yapılan “Niğde Günleri” etkinliğinde düzenledikleri Şiir Dinletisinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Eraslan, “YAZSANBİR tarafından Ankara’da düzenlenen şiir dinletisi büyük beğeni kazanmıştı. Niğde’ye döndüğümüzde kamuoyunda bu şehirde de bir ‘Şiir Dinletisi’ olması yönünde talepler gelmeye başladı. Biz de yönetim olarak bir araya gelip bugüne kadar Niğde’de bir şiir dinletisi yapılmadığını gördük. Bu amaçla 23 Aralık günü Cuma günü, saat 18.30’da Niğde Kültür Merkezinde şiir tadında bir gece düzenlemeyi kararlaştırdık” dedi.

 

Şiir şölenini geleneksel hale dönüştürerek her yıl düzenlemeyi düşündüklerini belirten YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, “Bu gece ile birbirinden değerli şairlerimiz şiirlerini okuyacaklar. Niğde’de bir ilki gerçekleştireceğimizden dolayı çok mutluyuz. Ayrıca şiir dinletisi sonunda bugüne kadar Niğde’de eserler neşretmiş kültür, edebiyata katkısı olan yazar ve şairlerimize plaket vereceğiz” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim