Milli Eğitim Müdürü Ekinci, YAZSANBİR Akmedrese Buluşmaları’nın Konuğu Oldu

 

Yazsanbir tarafından düzenlenen “Akmedrese Buluşmaları” programının üçüncüsü düzenlendi. Bu programda konuk radikal ve farklı yaklaşımları ile Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci oldu.

Yazsanbir tarafından düzenlenen programda konuk olan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, eğitim üzerine kendisine yöneltilen soruları cevapladı.  Aile, toplum, eğitim, kültür-sanat faaliyetleri gibi konu başlıklarının yer aldığı programda dinleyiciler de sorularıyla katkıda bulundu.

Eğitimin sorunları ve çözüm önerileri, milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verildi.

Kitap okumanın önemi üzerine duran Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “En güzel hediye kitaptır. Bu bağlamda müdürlüğe geldiğim günden bu yana aile, sevgi, çocuk ve eğitim konulu çeşitli eserleri belli bir program dâhilinde gençlerimize, evlenen personelimize ve çocuğu olan personellerimize hediye ettik ve de devam edeceğiz. Sanata ve sanatçıya değer veriyoruz. Öğrencilerimizi şairlik ve yazarlık noktasında özendirmek için ilimiz okullarımızda kulüp çalışmaları başlattık ve bu çalışmalarımızın meyvelerini görmeye başladık.  Öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenleri ile kitap yazmaya başladılar. Bire bilgisayar müzik çalabilir ama beste yapamaz, şiir depolayabilir ama anlamını ifade edemez. Genç yazarlarımız önemli” diyerek konuştu.

Çocukların eğitimine her alanda destek verdiklerini belirten Ekinci, “ Bu milletin en önemli emanetlerinden birisi de şüphesiz çocuklarımızdır. Emanete hıyanet edemem kimse kusura bakmasın. Eğitimde sadece anneler sorumlu değildir. Bu noktada babalarımıza da cami sohbeti ile ulaşıldı. Çünkü velinin eğitimdeki rolünü biliyoruz ve önemsiyoruz.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci’nin ailesi tarafından anlatılması istendiğinde eşi ve çocukları tarafından sabırlı, kahraman ve mükemmel olarak tanımlandı.

Akmedrese çatısı altında yaklaşık iki saat süren ve eğitimin birçok alanında konuşmalar yapılan programda konuklardan gelen sorular da cevaplandırıldı. Hayata ve insana dair paylaşımlar, müzik öğretmenleri tarafından seslendirilen parçalar ile programa ayrı bir zenginlik katıldı

Yazsanbir Başkanı Fırat Ensari’nin yönetiminde gerçekleştirilen program sonrası Yazsanbir Başkanı, Celalettin Ekinci’yi konuk ettikleri için memnun olduklarını ve programda emeği geçen başta Yazsanbir üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim