Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR), kuruluşunun birinci yıl dönümünü düzenlediği bir iftarla kutladı. Fertek Çamlık Restaurant’taki programa YAZSANBİR üyelerinin tamamına yakını katıldı.

 

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin bir yılının değerlendirildiği yemekte gelecek döneme ilişkin planlamalar da yapıldı. Söz alan üyeler YAZSANBİR ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, ‘bir yıl içinde çok önemli etkinlikler yaparak başarılı bir performans sergiledik. Bundan sonraki faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.Aralık ayına kadar 6 proğramız var. 2 üniversite ile ile ortak panelimiz var. Bir Konferansımız, biri resim biride fotoğraf olmak üzere iki sergimiz olacak ayrıca yıl sonundada Yazsanbir olarak ulusal şiir şölenimiz vardır. Bu zamana kadar Yazsanbire destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum’ dedi.

  

Programda ayrıca Niğde’deki görevi sona eren ve Ankara’ya taşınacak olan YAZSANBİR kurucu üyesi Salih Toyran’a veda edildi. Toyran’a, Niğde’ye ve birliğe katkılarından dolayı teşekkür edilirken yeni görevinde başarılar dilendi.

 

2011 yılının Ağustos ayında yazarlar ve sanatçıları temsil eden 9 kişi ile kurulan ve kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, bir yılda gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel etkinliklerle gerek Niğde içinde gerekse Niğde dışında adından söz ettirmeyi başardı.

 

Editör: TE Bilişim