Niğde’de bir araya gelen 54 yazar ve sanatçıyı temsilen 9 kişi Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’ni (YAZSANBİR) kurdu.
 
Niğde’de Türkiye genelinde isim yapmış 54 yazar ve sanatçıyı temsilen Hayrullah Eraslan, H. İbrahim Tongur, Murat Soyak, Osman Aytekin, Kibar Ayaydın, Murat Akalın, Fatih Kızılkaya, Uğur Arıbaş, Salih Toyran’dan oluşan isimler Yazarlar ve Sanatçılar Birliği adı altında kurdukları yine oluşumla Türkiye genelinde etkinlik ve çalışmalar yapmaya başladı.
 
Yazarlar ve sanatçılar adına yeni bir ses, yeni bir soluk olmak için yola çıktıklarını belirten YAZSANBİR Kurucu Başkanı Hayrullah Eraslan, “Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin yeni oluşan kürsüsünde yeni bir heyecan, yeni bir umut olma noktasında söyleyeceğimiz yeni sözler olduğundan bize ayrılan kürsüden seslenme vakti geldi. En iyi şekilde sesimizi duyuracağımıza ve bu ağır yükün gereğini yerine getireceğimize inancımız tamdır. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği kurma düşüncesi arkadaşlarımızla iki yıldan beri yaptığımız çalışmanın neticesi olarak görülen emeğin, gayretin, fedakarlığın ve bize olan ihtiyacın bir gereği olarak yaptığımız istişareler ve bunun sonucu olarak aldığımız kararlar doğrultusunda YAZSANBİR’e adım atmış bulunuyoruz.” Dedi.
 
“Sadece tabelada kalmayacak”
Bu Birliğin ana omurgasını 54 kişilik www.defterk.com yazarın oluşturduğunu, ulusal ve yerelde adından söz ettiren bu güzide insanların tek derdinin bu milletin kültürüne ve değerlerine hizmet etmek olduğunu, mesleğine aşık yazar ve sanat adamlarından oluştuğunu ifade eden Eraslan, “Bu yazarlarla bundan sonrada yerelden genele, genelden evrensele kalemiyle, sessiyle, fırçasıyla millet kürsüsünün yegane temsilcisi olma iddiasıyla kurulmuş tüzel kişiliğin gür sesle ifadesi görülecek merci olacaktır. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak yerimizde durmayacağız. Sadece resmi hüviyet aldığımız tabelanın mevcudiyetini korumaya çalışmayacağız. Üreteceğiz, çok çalışacağız, sesimizin geniş kitlelere duyurmanın gayretinde olacağız. Biz üyelerimizin çokluğu ile değil var olan yazar ve sanatçılarımızla sesimizi enötelere duyurmanın gayretinde olacağız. Kemiyet ve keyfiyet tartışmasında inançla kuşanmış keyfiyetin neleri başarabileceğini göstermek için üstümüze bu resmi kıyafeti giymiş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.
 
“Sorumluluğumuzun farkındayız”
Birlik olarak yapacakları faaliyetlerden de söz eden Eraslan, “Yazarlar ve sanatçılar Birliği olarak, konferanslar, paneller, şiir şölenleri düzenleyeceğiz. Birliğimiz üyelerinin eserlerini neşredeceğiz. Ama diğer yandan da ülkemizdeki ve dünyadaki haksızlıklar karşısında tavrımızı göstermekten çekinmeyeceğiz. Ülkemizde Hak’tan, demokrasiden yana olacağız, dünyada ise barış ve adaletten yana söz söyleyeceğiz. Türkiye’deki bizim kulvarımızdaki mevcut Yazar Birlikleri içinde biz de dokunuşu, hissedilişi, farklılığı belli olma arzusundayız. Ama inanıyoruz ki bizim dışımızdaki her çatının milletimize, kültürümüze, değerlerimize yaptığı katkının minnet duyulması gerektiği kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak gayemiz var olan ağır yükün hafifletilmesi noktasında omuz verme ve içtenlikle bir yük altına girmedir. Çok kıymetli yazar ve çizer arkadaşlarınız olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak ulusal düzeyde bize ayrılan kürsüyü en iyi şekilde temsil etmek ve uzun soluklu olma dileğiyle birliğimizin kurulmasın için destek ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.
 
Birliğin kurucu yönetim kurulu ise şöyle oluştu; Genel Başkan Hayrullah Eraslan, Genel Sekreter H. İbrahim Tongur, Genel Başkan Yardımcıları Murat Soyak, Osman Aytekin, Kibar Ayaydın, Sayman Murat Akalın, Üyeler Fatih Kızılkaya, Uğur Arıbaş ve Salih Toyran.











Editör: TE Bilişim