Dört Mevsim Niğde Dergisi ve Defterk.com yazarları Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık dağı eteklerinde bir araya geldi. Torosların doğal ve el değmemiş güzelliğine hayran olan Niğdeli yazarlar hem stres attı hem de “Yapılacak ve yazılacak çok şey var” diyerek birliktelik mesajı verdi.
 
Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen programla bir araya gelen yazarlar, Niğde’nin kültür, sanat hayatında önemli bir yere sahip Defterk.com ve Niğde Belediyesi’nin yayın organı Dört Mevsim Niğde Dergisi’ni masaya yatırdı.
 
Çamardı’nda düzenlenen etkinliğe Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu, Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Hamle Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Osman Sayın, Defterk.com ve Dört Mevsim Niğde Dergisi yazarları katıldı.
 
35 yakın yazarın katıldığı ve Cımbar Vadisi yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Ecemiş Alabalık Tesislerindeki öğle yemeği ile devam etti. Demirkazık Köyü Sosyal Tesislerinde yöresel halka tatlı ile ağızları tatlanan yazarlar, köylülerle sohbet etti.
 
Demirkazık Köyü Muhtarı Mehmet Karamık’ın misafiri olarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Sosyal Tesislerde toplantı yapan Niğdeli yazarlar, muhtarın ve köylülerin misafirperverliğine hayran kaldı.
 
Toplantı ile önemli bir birlikteliğe imza atan yazarlar, Aydınlar Kenti olarak anılan Niğde’nin eski günlere dönmesi, kültür, sanat ve edebiyat alanında herkesin yapabileceği bir şeylerin olduğunu vurguladı. Niğde Belediyesi’nin son zamanlarda kültürel alanda yaptığı etkinlikleri çok önemsediklerini vurgulayan yazarlar, tarihi çok eskilere dayanan Niğde’nin büyük bir kültürel hazineye sahip olduğunu söylediler.
 
“Yazılacak çok şey var!”
Dört Mevsim Niğde Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu, çok anlamlı ve önemli birlikteliğe imza atıldığını belirterek; Niğde Belediyesi tarafından kentin tarihi, kültürel ve örfi değerlerini ortaya çıkarmak için yayımlanan Dört Mevsim Niğde Dergisi yazarlarını bir arada görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.
 
Niğde’de uzun zamandır özlenen böyle bir birlikteliği önemsediğini belirten Köseoğlu, “Niğde’de yazılacak çok şey var, diyerek başladığımız bu dergi bugün dördüncü sayısını tamamladı. Bugün burada beşinci sayı olan kış sayısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu şehrin tarihine küçük de olsa bir kayıt düşmeye çalışıyoruz. Niğde Belediyesinin kültürel ve sanatsal etkinlikleri hız kesmeden devam edecektir. Bugün burada olmak isteyip de yoğun işlerinden dolayı olamayan Başkanımız Faruk Akdoğan’ın selamlarını getirdim. Dört Mevsim Niğde için bir araya gelen yazarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“Yeniden Aydınlar Kentine doğru…”
Defterk.com Genel Yayın Yönetmeni H. İbrahim Tongur da son zamanlarda kültürel ve sanatsal etkinliklerin Niğde Belediyesi tarafından önemsenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Güzel ve anlamlı her etkinliğin içinde bulunacaklarını vurgulayan Tongur, “Belediyemizin tarihe kayıt düşen ve ellerden düşmeyen Dört Mevsim Niğde Dergisi’ne katkı vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu dergi devam ettiği müddetçe Defterk.com yazarları olarak bizler karınca kararınca katkı vermeye hazırız. Bu dergi vesilesiyle eli kalem ve kitap tutanlara verilen önemle Niğde’nin yeniden Aydınlar Kenti olarak anılacağı günlerin çok yakında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bizlere dergi sayfalarını açan başta Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan olmak üzere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Toplantıdan sonra Çamardı ilçe merkezine geçen yazarları, Kaymakam Mehmet Sarıbacak ağırladı. Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda ilçenin bütün okullarından kullanılmaya başlayan “Akıllı Tahta”yı inceleyen yazarlar, ilçeyi eğitimde çağ atlatan Kaymakam Sarıbacak’ı kutladı.
Niğdeli sanatçı Sabri Özdağ ve Güngör Baykan’ın onurlarına verdiği kısa bir türkü ziyafeti ile Çamardı Ziyaretini tamamlayan yazarlar, dolu dolu bir günün ardından evlerine mutlu bir şekilde döndü.

Editör: TE Bilişim