Niğde merkezli kurulan ve tüm Türkiye’de büyük yankı uyandıran Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) tanışma ve kaynaşma toplantıları düzenliyor. Geçtiğimiz hafta sonu Niğde Kalesinde bulunan tarihi Niğde evinde buluşan yazarların toplantısına AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi de katıldı.
 
30’a yakın yazar ve sanatçının katıldığı toplantıda milletvekillerine bilgi veren YAZSANBİR Kurucu Başkanı Hayrullah Eraslan, “Yerelden evrensele kalemiyle sesini duyurma çabası olarak kurulan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, edebiyat, tarih, düşünce, kültür, sanat alanında millet kürsüsünün temsilcisi olma iddiasıyla yola çıkmıştır. Niğde’nin kültür, sanat ve sosyal hayatına yenilikler, farklılıklar getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ile aydın, yazar ve çizeri ile buluşturduklarını ifade eden ve çeşitli yerlere geziler düzenlediklerini söyleyen Eraslan, bir sivil toplum kuruluşu olan YAZSANBİR’in siyasiler tarafından önemsenmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi ve Milletvekillerine teşekkür etti.
 
Toplantıda konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, YAZSANBİR’in Niğde’nin kültür, sanat hayatına önemli katkılar getireceğine inandığını vurgulayarak; “Ulusal ve yerelde adından söz ettiren bu güzide yazar ve sanatçılarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyor ve her türlü desteği vereceğimizin altını çizmek istiyorum” diye konuştu.
 
Niğde’nin kültürel ve tarihi anlamda tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi de, bu birlikteliğin hayırla vesile olmasını diledi. YAZSANBİR’e kültür, edebiyat, sanat ve tanıtım alanında ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Selvi, “Niğde kültür turizminden yeterince pay alamıyor. Tarihi, kültürel değerlerimizin tanıtım yönünde bir eksikliği olduğuna inanıyorum. İlimizin Türkiye çapında sesinin duyurulması için YAZSANBİR’in önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum” dedi.
 
 






 
Editör: TE Bilişim