Niğde Belediyesi Ramazan akşamlarını manevi yönden zenginleştirmek ve vatandaşlara huzur dolu saatler yaşatmak amacıyla Ömer Halisdemir Meydanına kurduğu Ramazan Sokağı ve etkinlik çadırına vatandaşlardan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Ömer Halisdemir meydanındaki Ramazan etkinliği çadırının konukları Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyeleriydi. Engelliler günü münasebetiyle Sahnede bir birinden güzel söyledikleri ve çaldıkları müziklerle vatandaşları doyasıya eğlendirdi.

Ramazan Etkinliklerinde Niğdelilerle kucaklaşmaya devam eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ “Birlik, beraberlik ve kardeşlik” anlayışı doğrultusunda Ramazan Sokağımızda vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Ramazan ayının maneviyatına uygun hazırlamış olduğumuz etkinliklerde buluşuyoruz. Etkinliklerimizde bugün sahne alan Niğde Sakatlar Derneği üyelerimize bu güzel dinleti için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Özdemir; “Ramazan sokağımızda Ramazan Ayına özel tatlılar, pastalar veya yöresel ürünler olmasını istedik. Vatandaşlarımızın akşam vakti iftardan sonra yürüyüş yapabilecekleri, rahatlayabilecekleri, çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlamak istedik. Yani elimizden geldiği kadar ilimizde eski Ramazanları yaşatmaya çalıştık. Özellikle Ramazan etkinliği çadırımızda orta oyunlarla, Hacivat karagözle daha sonra ramazan ayının ruhuna uygun olarak söyleşilerle, ilahilerle ve kuran tilavetleriyle ramazan ayının dolu dolu yaşanmasını istedik ilimizde. Tabii seçimden sonra fazla vaktimiz yoktu. Bir ay gibi kısa bir sürede hazırladık. İnşallah vatandaşlarımızda beğenmiştir” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim