Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması ve Türk kültürüyle kaynaşması amacıyla "V. Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi" düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hülya Üründü yaptı. Konuşmasında, üniversitenin çeşitli bölümlerinde, 45 farklı ülkeden 635 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Hülya Üründü, düzenlenen etkinlik ile karşılıklı dayanışma zemininin sağlamlaştırılacağını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından kürsü alan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, "üniversite" kelimesinin evrenselliği anlattığını belirterek, dünyanın farklı bölgelerindeki farklılıkların hissedilmesi ve paylaşılması adına bu tür programların önemli olduğunu vurguladı.

Uluslararası öğrencilerin Niğde’de oldukça mutlu olduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerin sorunlarını çözmek ve onlara huzurlu bir eğitim öğretim olanağı sunmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Programın hazırlanmasında emeği geçenlere, destek olanlara ve tüm öğrencilere teşekkürlerini sunarak, üniversitelerin farklı kültürlerden öğrencilerin katılımıyla renklendiğini ve zenginleştiğini belirten Rektör Kar konuşmasına şöyle devam etti: "Bu açıdan üniversitemizin uluslararasılaşmasına çok büyük önem veriyoruz. İmkanlar dahilinde fuarlara katılarak daha fazla öğrenci gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz, kendi arkadaş gruplarında kültürel müzikleri, dansları paylaşımda bulunuyorlar ama geniş kitlelere bu farklılıkların hissettirilmesi noktasında bu tür faaliyetleri gelenekselleştirelim diye karar aldık.”

Konuşmaların ardından programda, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Kazakistan, Pakistan ve Suriye gibi 42 ülkeden gelen öğrencilerin, slayt eşliğinde ülkelerini tanıtımı, yöresel kıyafetlerini giyerek şarkılar söylemesi ve dans gösterileri yer aldı.

Türkiye ekibinin sahne almasıyla son bulan etkinliğe gelenler, stantlarda sergilenen yöresel kıyafet ve eşyalara yoğun ilgi gösterdi. Gecenin sonunda bütün öğrencilerin birlikte seslendirdiği "Bütün Dünya Buna İnansa" şarkısı ise katılımcılardan tam not aldı.

 
 
Editör: TE Bilişim