Ünlü Ressam Safa Büte, köylerde resim sergisi açarak sanatı halka götürüyor. Niğde’de doğup büyüyen Ressam Safa Büte, şehir merkezlerinde galerilerde açılan sergilere belirli kesimlerin gittiğini ve hedefinin sanatı halkla buluşturmak olduğunu söyledi. 

Ressam Büte, Niğde’nin Yeşilburç Köyünde sokaklarda duvarlara ve kapılara astığı resimleri sergiliyor. Selanik Muhacirlerinin yaşadığı tarihi Yeşilburç Köyünde sokaklara astığı 17 ülkeden gönderilen 42 eseri sergileyen Büte, amacının sanatı halkla buluşturmak olduğunu söyledi. 

Galerilerde açılan sergileri belirli kesimlerin gezdiğini belirten Safa Büte "Benim amacım sanatın halka ulaştırılması, en alt kesimlere kadar gidebilmesidir. Çünkü galerilerde belirli kesimler sergilere gidiyorlar ama halka indiremiyoruz. Birkaç ay önce Hindistan’da bir sanat merkezi böyle bir organizasyon yaptı. Birçok ülkeden sanatçıların resimleri köylerde sergilendi. Bu hoşuma gitti. 'Bu sergiyi Türkiye’de gerçekleştirelim teklifinde bulundum' onlar da destek verdiler. Sergi olarak Niğde merkeze bağlı tarihi bir köy olan Yeşilburç köyünde planladık. Sergide 17 ülkeden 42 eser bulunuyor" dedi.

Ressam Büte, köy sergilerini Niğde’nin farklı köylerinde de yapacağını ifade etti.


 
Editör: TE Bilişim