Uluslar arası üne sahip, Niğdeli görsel sanatçı- küratör Safa Büte Kemerhisar’a yerleşti. Sanatçının eserleri bu günlerde Meksika’da dünyaca ünlü sanatçıların eserleri ile birlikte sergilenecek.
Yaklaşık 30 yıldır Adana’da, zaman zaman yurt dışında sanatsal çalışmalar yapan Niğdeli sanatçı Safa Büte memleketine geri döndü. Kemerhisar’dan bir bağ satın alıp, çalışmalarını Kemerhisar’da yürütüyor. Uluslar arası üne sahip görsel sanatçı Safa Büte, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar yapmadığı zaman vaktini, Bor İlçesine bağlı Kemerhisar’da bağ evinde geçiriyor.
Çok sayıda uluslar arası etkinliğe imza atan Niğde’li Görsel Sanatçı – Küratör, Safa Büte’nin eserleri Meksika’da, bir çok ülkeden katılan sanatçıların eserleri ile birlikte sergilenecek.
Sanatını bağ evinde devam ettiren Büte, ülkemizde ve Yurt dışında bir çok etkinliğe imza attı.  Niğde’li Görsel Sanatçı – Küratör Safa Büte, 21 Ocak – 20 Mart 2011 tarihleri arasında eserlerini the Gallery of the City, Municipal Institute of Art AND Culture in Tijuana, Baja California, Meksika’da sergileyecek.
Küba, İtalya, Meksika, Fransa, Hollanda, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kosova’dan katılan, Safa Büte gibi Terra dell/’Arte’nin onur üyesi ve çağdaş sanatlar müzesinde eserleri olan diğer sanatçılarla birlikte izlenime sunacaklar. “Terra dell/Arte , Artists/Land “ uluslar arası sergiler adı altında gerçektirdiği bu etkinliğin küratörlüğünü Laura Castanedo ve Afonso Caputo’nun yapacağı belirtildi.

Haber , fotoğraflar izinsiz alınamaz... Haber: Selim Gökel



Editör: TE Bilişim