Niğde Üniversitesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü dolayısıyla konser düzenledi.


Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu’nun hazırladığı “Türkülerle Çanakkale Zaferi” konseri Derbent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün ev sahipliği yaptığı konsere Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jn. Albay Ufuk Nayır, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Ethem Akyol, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mürsel Sevindik, müdürler, akademik ile idari personel, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Çanakkale Türkülerinden oluşan konser, Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı slâyt gösterileri ve Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği muhteşem gösterilerle devam etti.

Büyük beğeni toplayan konserin sonunda kısa bir konuşma yapan Vali Âlim Barut,“ Rahmetli Âşık Veysel Şatıroglu’nun buradaki dizelerini okuduğumda gerçekten duygulandım. Çünkü rahmetli ömrünü âmâ olarak geçirdi fakat gönül gözü ne kadar açıkmış ki bu günleri gördü, inanıyorum ki yüzyıllar sonrasını da görecek. Birliği beraberliği ve etnik farkın mezhepsel farkın hepsini bir kenara itip, ülkenin temeline güzel bir taş koydu. Temeline güzel dörtlükler koyduğunu gerçekten burada gördüm ve duygulandım. Kendisine rahmet diliyorum. Gençlerimize de Âşık Veysel’i okumayı, anlamayı ve onun istediği yönde yaşamayı tavsiye ediyorum. Bunun dışında türkü, sema icra edilirken gençler gerçekten bunu anlamışlar ve halkın hislerine tercüman olmuşlar.  Gelecekte inanıyorum ki halka hizmet edecekler. Onları tebrik ediyor, hepsini gözlerinden öpüyorum. Bugün bu vesilesiyle Çanakkale’deki şehitlerimizi tüm şehitlerimizi aramızda olmayan başta gazi Mustafa kemal olmak üzere gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen öncelikle Rektörümüz ile üniversite personeline ve bu konseri inşa eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Vali Barut’un Koro Şefi Hakan Tatyüz’e  plaket takdim etmesi ve  Tatyüz’ün Vali Âlim Barut’a hediye vermesiyle devam etti.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de Koro Şefi Hakan Tatyüz’e Üniversitemiz anı tabağı ile çiçek takdim ederek, bu muhteşem akşam için emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğr.Gör. Hakan Tatyüz tarafından da rektörümüze hediye verildi. 

 

 












 

 

Editör: TE Bilişim