Niğde Üniversitesi  Etem Ruhi Üngör Korosu 5-7 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “1. Korolar Ankara’da” Korolar Festivaline katıldı.
 
Kültür Bakanlığı’nın desteği ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sahne alan koro , Şef Doç. Dr. Timur Vural’ın yönetiminde 11 eserden oluşan bir konser verdi. Etem Ruhi Üngör Korosu 40 kişilik geniş ve eğitimli koristleri ile Niğde  Üniversitesi eğitim ve kültürel faaliyetlerdeki öncü kimliğini Ankara’da sergilemeyi başardı.
 
Çok sayıda Ankaralı müzikseverin dinlediği konserde, koromuz seslendirdiği Türk Halk Müziği Çoksesli eserler ile büyük ilgi topladı. Niğde kültürünü, Niğde Üniversitesi’ni ve Niğde ilini tanıtmaya çalışan koromuz, seslendirdiği Niğde Bağları, Su Gelir Akmayınan ve Kar mı Yağmış gibi yöresel türküler ile festivale damgasını vurdu.
 
Konser sonrasında Niğde Üniversitesi  Etem Ruhi Üngör Korosu adına plaketi alan Şef Doç. Dr. Timur Vural aldı. Kısa bir konuşma yapan Doç. Dr. Vural; “Etkinlikte emekleri olan başta festival komitesine, günlerce süren çalışmalarda yılmayan tüm koristlere ve bu tür konserlere katılmamıza destek olan tüm Niğde Üniversitesi yönetimine teşekkür ederim” dedi.  
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim