Niğde Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü İcra Heyeti tarafından “Ata’ya Saygı Konseri” adıyla bir anma konseri düzenlendi.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserde Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri görev aldı.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1923 Salonu’nda gerçekleştirilen Ata’ya Saygı Konseri’ne Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun eşleriyle beraber katıldı. Öğrenci ve öğretim elemanlarının da yoğun ilgi gösterdiği konserde çok sayıda davetli, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerle Atamızı andı.

 

Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden, Harmandalı, Eğilmez Başım, Mayadağ’dan Kalkan Kazlar, Manastır Türküsü, Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü, Vardar Ovası gibi eserlerin seslendirildiği konseri, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Resul BAĞI yönetti.

 

Konserin başında, Üniversitemiz Halk Oyunları Kulübü öğrencilerinden Esad Çiftçi’nin Harmandalı gösterisi büyük beğeni topladı. Konserin ilk eserini, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Selçuk TİMUR seslendirirken, diğer eserleri konservatuvarın öğrencileri tarafından seslendirildi.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, konserin gerçekleşmesinde emeği geçen öğrenci ve öğretim elemanları adına şef Öğr. Gör. Resul Bağı’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.



Editör: TE Bilişim