Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Türk Halk Bilimi Topluluğu tarafından Tantana adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.

Etkinliğe, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, davetliler ve birçok öğrenci katıldı.

Türk Halk Bilimi Topluluğu, kadın-erkek ilişkilerinde karşılıklı dürüstlük meselesi, taklit hastalığına yakalanan iki kişinin iyileşme çabası, mucit bir doktorun başarısız icadı gibi çeşitli konuların ele alındığı oyunlarla seyircilerin karşısına çıktı ve sergilenen oyunlar izleyici tarafından büyük beğeni topladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar gösteri sonunda yaptığı açıklamada, “Türk Halk Bilimi Topluluğunun daha önce sergilediği “Töre” adlı gösterisini de beğenerek takip etmiştik, bugün de oldukça başarılı bir gösteri gerçekleştirdiler” dedi ve Türk Halk Bilimi Topluluğu üyelerine gelecek çalışmalarında başarılar diledi.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise açıklamasında, “Niğde’de eksikliğini hissettiğimiz tiyatroyu sizler sayesinde izleme fırsatı buluyoruz. Niğde Belediyesi olarak sizleri sürekli desteğe devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim