Niğde Üniversitesi’nde  Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Konulu Konferans

 

Niğde Üniversitesi’nde  21 Mart Nevruz-Kültür Bayramı dolayısıyla “Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası” konulu konferans düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, İl Müftüsü Hasan Çınar, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konferans konuşmacımız Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç konuşmasına Nevruzun tanımını yaparak başladı. Kılıç, “Nevruz Bayramı Türkçe konuşan büyük bir devletler topluluğu tarafından kutlanmaktadır. Bunun yanı sıra İran, Irak, Kafkas Halkları ve Moğollarda olduğu gibi, Türklerden etkilenen ve tarih boyunca Türklerle münasebetleri olan milletler tarafından da kutlanmaktadır” dedi.

 

Konuşmasında Kılıç, kültürel, dini, tarihi beraberliğimiz bulunan dini ve sosyal bütünlüğümüz olan Balkanlardaki, Kafkaslardaki, Türkistan’daki ve Ön Asya’daki diğer kardeş halklar ile ekonomik, ticari, siyasi, kültürel ve stratejik ortaklıklar oluşturulması gerektiğini vurguladı.

 

Prof. Dr. Remzi Kılıç konuşmasını “Tarihi, dini, sosyal ve kültürel bakımdan kardeşliği, dayanışmayı, barışı, yardımlaşmayı, inanç ve tarih birliğimizi pekiştirmeyi Nevruz Bayramı gibi önemli sosyal ve kültürel olgular sağlamaktadır” diyerek sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim