Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Üniversitede Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Halit Yıldırım, konuşmasında Hüseyin Nihal Atsız’ın 3 Mayıs’ı “Türkçülüğün düşünceden harekete geçmesi” olarak tabir ettiğini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Halit Yıldırım konuşmasının devamında tarihin, Türklük davası ve bilincine sahip bireylerin omuzlarına çok büyük sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, “Bizler bu sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda en ufak bir şüphe dahi duymuyoruz. Biz kendimizi çağın gereklilikleri ile donatacak ve davamızda başarıya ulaşacağız” dedi.

Konferans sonunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Halit Yıldırım’a, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu tarafından teşekkür belgesi verildi. Program, Hüseyin Nihal Atsız’a ait şiirin okunması, 3 Mayıs Özel Sinevizyon Gösterimi ve konserin ardından sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilişim