Bu yıl 8.’si düzenlenen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali (Utoks), yüzlerce Ulukışlalıyı bir araya getirdi. Ünlü sanatçıların sahne aldığı festival 2 gün sürdü.
 
Ulukışla İlçe Kaymakamlığı ve Ulukışla Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenledikleri kısa adı UTOKS olan 8. Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festvali ünlü sanatçıların katılımı ile coşku içinde yapıldı.
 
Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Belde Belediye Başkanları , Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Festivalin ilk günü kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından  Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar festivalin açılış konuşmasında “ Festivalimizi bir çok eksiğimiz olmasına rağmen düzenledik. Ama festivalimiz her geçen gün daha kapsamlı olarak gerçekleşiyor. Ulukışla hepimizin biz bir olursak her şeyi başarırız “ dedi.
 
Silifke Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Emel Taşçıoğlu ve Grup Yorum sahne aldı. İlk gün etkinlikleri havai fişek gösteri ile son buldu.  Festivalin ikinci gününde, Çocuk Tiyatrosu ve Kukla Gösterimi yapıldı. Kervansaray’da düzenlenen törenle 27 çocuk sünnet ettirildi. Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar çocuklara altın taktı.
 
Akşam Çankaya Belediyesi Hoytur Ekibi folklor gösterimi Ali Razı Yılmaz ve Oğuz Aksaç konseri izledi. Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar Ulukışla’ya yaptıkları hizmetlerden dolayı bazı işadamlarına plaket verdi.
 
Festivalin son günü 10. Yıl Marşı ile son buldu.
 

fotoğraflar için www.trenulukıslasi.com 'a teşekkürler.


Editör: TE Bilişim