Niğde Ulukışlalı Hasibe Güner ve oğlu Şelçuk Güner Pidizm sergisi Kartal Belediyesi fuaye salonunda açıldı.

Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Niğde Çamardı Dernek Başkanı Mehmet Gök ve Yönetim Kurulu üyeleri, Niğde Anadolu Gazetesi Sahibi Faruk Gürbüz, CHP Bor İlçe Başkanlığını yapmış olan Hacı Mustafa Çopur Niğde Anadolu Yakası  kurucu dernek Başkanı   Osman Eren, Hikmet Soycan açılışa katılan Niğdeliler oldu. Kadın Ressamlar Derneği Başkanı ve Çok sayıda katılımcı da sergi açılışında yer aldı.

Kartal’da ülkemizde pidizm öncülerinden Selçuk Güner ve annesi Hasibe Güner resim sergisi büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye alanında Ana-Oğul Pidizm Sergisi açılışını yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer Kartal’da kültür ve sanat adına yapılan çalışmaları anlattı. Pidizm akımının Türkiye’de öncüsü olan Selçuk Güner ve annesi Hasibe Güner çalışmalarını inceleyen Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer Kartal’da sanat ve kültür etkinliklerinin sürdüğünü belirterek Hasibe Güner ve Selçuk Güner’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Niğde Ulukışla’da doğan Hasibe Güner Köy enstitüleri mezunu olduğunu,1936 yılında doğduğunu çeşitli illerde öğretmenlik yaptığını oğlunun çalışmalarından etkilenerek bu çalışmaya başladığını belirtti.1977 yılında emekli olan sanatçı oğlu Selçuk Güner ile Pidizm çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Kartal belediyesinin sergi için sağladığı alan ve desteğe teşekkür etti.

 Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz ve Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer  sergi açılmasındaki desteklerinin anlamlı olduğunu bu tür sergiler için gereken desteğin  tüm kurumlardan sağlanmasını beklediklerini ifade etti. Niğde Ulukışla Darboğaz doğumlu oğlu  Selçuk Güner’de açılışta  pidizm ile ilgili  açıklama yaptı. Salvador Dali’nin dışa vurumcu akımı(rempresyonizm) ve Picasso’nun kübizminin harmanlanması olarak oluşturduğu pidizm hakkında bilgi verdi. 1958 yılında doğan Güner . Bursa Eğitim Enstitüsü ve Eskişehir Üniversitesi resim bölümünden mezun olduğunu, çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini, farklı illerde sergilerde açtığını ifade etti.. Pidizm sanatının Türkiye’de öncü ismi olarak tanınan sanatçı sergisi büyük ilgi gördü.

 

http://www.borhaber.net/kultur-sanat/ulukislali-ana-oguldan-pidizm-sergisi-h17063.html

Posted by Bor Haber on 15 Haziran 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim