Geçtiğimiz hafta Ulukışla İlçesi’nde Araştırmacı, Yazar, Belgeselci Dursun Özden’in sunacağı bir konferans haberi yapmıştık. (Burada Tıklayın)


Ancak bu haberimizin ardından konferansa izin verilmediği konusunda  Dursun Özden imzalı bir haber sitemize iletildi. Haber aynen şöyle;

Atatürk konulu konferans yasaklandı.

Yurt genelinde kutlanmakta olan “Turizm Haftası” kapsamında, Niğde-Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katkılarıyla hazırlanan; Araştırmacı yazar ve belgeselci Dursun Özden’in sunacağı; “Alternatif Turizm ve Atatürkiye” adlı konferans ve “Çanakkale’de şehit düşen Ulukışlalı çocuk askerler” belgeseli gösterimi, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir tarafından yasaklandı.

İlçe genelinde yapılan afişler ve dağıtılan biliriler toplatıldı. Yasaklama gerekçesi olarak bir açıklama yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, “Bir ay önce bölgemizde şehitlerimiz oldu. Bunun için ilçemizde 40 gün 40 gece yas ilan ettik. Bütün etkinlikleri yasakladık. Bu nedenle, adı geçen etkinliğe izin vermedik” dedi. Oysa 5 gün önce ilçede Polis Haftası kutlandı. Bir hafta sonra 23 Nisan Bayramı kutlanacak. Atatürk düşmanı olarak ün yapmış İlçe Milli Eğitim Müdürü Akdemir’in bu açıklaması hiç de inandırıcı değil. Yasak kararına tepki gösteren Ulukışla halkı; “Tüm bu kirli oyunları bozacağız. Ulukışlalı şehitlerimize sahip çıkacağız. Bölgemizde alternatif turizmin gelişmesine katkıda bulunacağız. Kendini bilmez bazı “cemaatçı” devlet memurlarının, halkımızı devlete karşı kışkırtma oyunlarını bozacağız. Vatan ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız…” dedi.


Ulukışla, Müftü Bahattin Efendi’nin öncülüğünde “Kuvay-ı Milliye Hareketi”nin ilk alevlendiği yerlerin başında geliyor. Ben bu toprakların evladıyım. Gittiğim 66 ülkede Atatürk izlerini araştırıyorum. “Bizim esin kaynağımız Kemal Atatürk” diyen Fidel Castro, Che’nin çantasından çıkan Büyük Nutuk, Çin ders kitaplarının içindeki Atatürk vurgusu, Kutsal Su Zemzemin sırrı, Anadolu Su Medeniyeti, Niğde Camilerinde saklanan 391 kutsal emanet sandıkları ve başka belgeleri ortaya çıkardım.  1934 ve 1937’de Niğde ve Ulukışla’ya gelen Atatürk’ün özel gündemini ve stratejisini belgeledim. Çanakkale’de şehit düşen Niğdeli çocuk askerler gibi konuları anlatacağım konferansım, uyduruk gerekçelerle, Atatürk düşmanlarınca yasaklanması beni çok üzdü.


Tüm bunlara karşın, aynı konu başlıklarında Niğde Üniversitesi’nde yaptığım etkinliği düzenleyen, izin veren ve katılan hemşerilerime teşekkür ederim. 15.04.2014

 Dursun Özden

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi,

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu üyesi,

Belgesel Sinemacılar Birliği Denetim Kurulu Başkanı.

www.dursunozen.com.tr

 

Editör: TE Bilişim