Metin Tokdemir, Nevşehir’de anıldı.  Gazi Karabulut’un da katıldığı konferansta duygulu anlar yaşandı.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen Metin Tokdemir ve Ahde Vefa konferansının konuşmacısı Gazi Karabulut idi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açılış konuşması Nevşehir Ülkü Ocağı Başkanı Ozan Kaya tarafından yapıldı.

Metin Tokdemir’in vefatı ile ilgili sinevizyon gösterisi katılımcılara duygulu anlar yaşatırken Gazi Karabulut da Metin Tokdemir ile ilgili hatıralarını anlatırken dinleyiciler gözyaşlarına engel olamadılar.

Karabulut, “Ülküler gökteki yıldızlara benzer. Yıldızlara ulaşamayız ama onlar sayesinde yönümüzü tayin ederiz.” Diyerek başladığı konferansında Metin Tokdemir’in görüşlerine yer verdi.

Karabulut konferansında ayrıca şu konulara değindi: 

Bize göre “Türk gibi yaşayan, Türk gibi düşünen, Türk gibi hisseden herkes Türk’tür.  Bizim milliyetçiliğimiz kültür milliyetçiliğidir.”  Anlayışı  ile Türk kültürünü duruşumuzun öznesi olarak görmenin faydalı olacağı kanaatindeyim. Ve bu kültür milliyetçiliğinin esasını da Türk töresi ile İslam ahlakının oluşturduğu hatırlanacak olursa Göktürk abidelerinden günümüze kadar uzanan eserlerimiz milli duruşumuz hakkında bize iyi bir yol gösterici olacaktır. Bilge Kaan’ın, Çin ipeklerine ve kadınlarına kanmamak gerektiğini belirtip Ötüken’i kutlu yurt  şeklinde tanımlamasına: oradan silsileyi günümüze taşıyarak Erol Güngör Hoca’nın, bu hareketin fikir öncüleri Türk milletinin bir başkasını model almayacak kadar orijinal bir medeniyete sahip olduklarına inandıklarını söylemesine atıfta bulunacak olursak, hepimizin bütün Türk tarihini ve İslam tarihini çok iyi öğrenmemiz ve inandığımız gibi yaşamamız gerekir.

 

Buradan hareketle devleti ebedi müddet deyip aleme nizam verme ülküsü için milliyetçi büyük Türkiye idealine gönül verenlerin içi pırıl pırıl Müslüman, dışı alev alev Türk olma mecburiyeti vardır.






 



 

Editör: TE Bilişim