Niğde Ülkü Ocakları tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü konulu konferans düzenlendi.  Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları Binası’nda düzenlenen konferans saat 18.00’da başladı.
         Konferansa konuşmacı olarak Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kazım Bulut katıldı. Yaklaşık yüz kişinin dinleyici olarak katıldığı programda İstiklal Marşı’nın Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılma süreci, ve İstiklal Marşı’nın dizelerinin anlamlarından söz edildi.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kazım Bulut konferansta yaptığı konuşmada “Bugün, Türk'ün yeniden dirilişine ve ülkeyi yeniden inşasına ilham olan İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 89. yıldönümünü idrak ediyoruz. 
İstiklal Marşımız, Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilen azminin özetidir. İstiklal Marşımız, kan ve ateşle imtihan edilen bir milletin; esir olmamaya ve bağımsız kalmaya inat başkaldırısının büründüğü yüce bir ruh halinin ulvi ifadesidir.
Ülkemizin büyük bir bölümüyle işgal altında olduğu, dağıtılan ordunun yeniden toplanılması için gayret gösterildiği ve vatan toprağını savunmak için canların toprağa düştüğü buhranlı bir zamanda yazılmıştır İstiklal Marşı.
Türk'ün verdiği “İstiklal” sınavının “İstiklal Şaheseri” olarak, şairinin ellerinde milletin gayreti ve kararlılığıyla işlendiği “İstiklal Marşımız”; milletinden aldığı ilhamla yine milletine ışık tutmuş, hürriyet aşkını ve esarete başkaldırışı tüm vicdanlara kazımıştır. Türk’ün milli hasletlerini; çilesiyle, hassasiyetiyle en yüce makamda, en şairce yaşayan, Mehmet Akif, bir neslin dramını, bir devletin çöküşünden bir diğerinin doğup, kanla ateşle nefes almaya, yaşamaya gayret verdiği bir dilimi, etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerinde bizlere aktarmış, bir neslin öyküsüne ses vermiştir. Milli şair, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştirirken, vatan aşkının mührünü tüm gönüllere vurmuştur.
İşte bu ruh bedenlerde şahlanmış, vatan toprakları üzerinde sel olmuş; düşmanı Maraş’tan, Urfa’dan attırmış, İzmir’den denize döktürmüş, Sakarya’dan sürdürmüştür. Bu ruh milletinin içinden Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar, Kara Seherler, Şerife Bacılar ve nice kahramanlar çıkarmıştır.
Milletinin kaybolmakta olan umutlarına dizeleriyle can veren ve etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerin sahibi Mehmet Akif'in deyimiyle artık “Türk Milleti’nin eseri” olan İstiklal Marşımızın geçmişten günümüze kadar büyüyerek gelen öneminin ve gösterdiği amacın farkında olunmalıdır. Bu vesileyle, İstiklal marşımızın kabulünün 89. yılına girildiği bu günde bir kez daha, bu dizelere can veren Mehmet Akif Ersoy’u ve Akif’in dizelerinde unutulmazlığa kavuşan isimsiz kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”dedi.
 
Editör: TE Bilişim