Niğde Ülkü Ocakları, İl ocak binasında ‘ülkü ocakları ve ülkücülük’ adı altında, 2023 Derneği Gnl Baş. Yard. Gazi KARABULUT ‘un konuşmacı olarak katıldığı bir konferans tertipledi.



Pazar akşamı saat 19:00 da Ülkü Ocaklı gençler ile tanışma faslı ardından konferansa başlayan KARABULUT, Alparslan TÜRKEŞ’in hayatından, Ülkü Ocaklarının kuruluşuna. Ülkücü fikir adamlarından, Ülkü devlerine kadar birçok konuya değindi. Konuşmasında ‘ Hoca Ahmet Yesevi ocaklarının silsile vasıtası ile bugün Ülkü Ocaklarına büründüğünü, Ocakların her zaman hak ile batıl kavgasında, hakkı tutanlar, batıla karşı dimdik duranlar savında bulunduğunu ve makama, şöhrete aldanmadan, yanılmadan bu duruşlarından taviz vermeyerek yine bu yolda yürümeye devam edeceklerini belirtti.



Sıra sıra Ülkücü fikriyata hizmet vermiş dava insanlarının hayat hikâyelerinden kesitlerin anlatıldığı konferansta ‘ üstümüze vazife olmuş Allah davası uğruna, yorgunluktan, yılgınlıktan kaçınarak azim ve kararlılık ile hakka hizmet noktasında hiçbir engele takılmadan sonuna kadar savaşılması ve mücadele edilmesi hususuna değinen, KARABULUT, sözü seminere yoğun programları ile katılamayan Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Kerem MUTLU’nun yerine konferansa başkanlık eden, Niğde Ülkü Ocakları Teşkilatlandırma Masası Başkanı H.Hüseyin AKÇAY’a verdi. AKÇAY konuşmasında, ‘ Ülkü Ocaklarının Peygamber ocağı kadar mübarek, Âlimler tekkesi kadar kutsal, Askeri birlikler kadar disiplinli kurumlar olduğunu ve bu kurumlarda Türkiye Cumhuriyetine yön verecek ve Ülke sigortası olan Ocaklı gençlerin nefisleri ve şehvetleri yerine dünde bugünde, Vatan Millet ve İslam bekçiliği görevlerinden asla bıkmadan devam edeceğine hiç kuşkumuz toktur’ dedi.



Konferans Ocaklı gençlerin konular ile alakalı sorular sorması ve soruların cevaplandırılması ile saat 21:00 de sona erdi.








Editör: TE Bilişim